Telefonszámom adatbázisban megtalálható ha Apple ID-hez van rendelve? (bővebben lent)
Amikor vásároltam iPhone készülékemet, akkor létrehoztam az Apple ID-t és a telefonszámom is hozzá van rendelve, azáltal, hogy hozzá van rendelve, bárki találhat róla adatokat? (teljes név, e-mail cím)? Nekem a készülék mint "saját telefonszám" kiírja, valamint a nevemmel és telefonszámommal egy teljes névjegy jelenik meg.
Tudakozóban a szolgáltatónál ezek az adatok titkosítva vannak.
Ha valaki csak a telefonszámot tudja, de hozzá nevet nem, bármilyen keresőbe be tudja írni és kidobja neki az adatokat (név, e-mail cím)?
Nem!
Csak at Apple tudja ezeket az információkat - vagyis még ők sem! az adatok kódolt formában vannak tárolva az Apple szerverein, úgyhogy - elvileg - még ők sem tudják visszafejteni!
"ők mindent tudnak, ami a telefonodon valaha is megfordult vagy amit csinálsz vele"
ne általánosíccsunk! a google a face, a twitter, stb. ugyanezt csinálja......
Tudakozóban természetesen nem lesz benne csak azért mert csináltál egy Apple ID-t, a kettőnek nincs köze egymáshoz.
Ha felhívod az Apple támogatási vonalát, akkor a hívószám alapján látják az iCloud fiókodat.
Nálam a gyakorlatban az egy volt:
1) nem működött a kártyás vásárlás az eszközömön
2) felhívtam őket (magyar a vonal amúgy)
3) hívószám alapján beazonosítottak
4) kaptam egy hatjegyű kódot, amit bediktáltam
5) beléptek és megoldották
Szóval név, cím, eszközök listáját látják ha keresed őket, máshoz nem férnek hozzá. Ezeket az infókat is csak azonosítás után...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!