Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyűlölöm a nevem! Csak szerint...

Gyűlölöm a nevem! Csak szerintem ennyire rossz?

Figyelt kérdés

Leírni is borzalmas, de a nevem “Lili”. Pedig sokan azt mondják, hogy “a legszebb név” meg ilyesmi. Tucatnév, nem értem mi tetszik benne az embereknek. Én kiskorom óta gyűlölöm a nevem. De tényleg már 3 évesen se tetszett. Utálom leírni, kimondani és amikor más így szólít azt is. Még ha tetszene is akkor se tudnék vele azonosulni. Mindenkinek (nekem is) egy kisbaba jut róla eszébe, vagy egy kékszemű szőke hajú törékeny kislány. Nekem meg pont ez az ellentétem :D Amit még utálok benne, hogy becenév és gyereknév. Pl.: Dr. xy Lili agysebész szerintem elég “érdekesen” hangzik. (hiába mondják h ez majd 20 év múlva megszokott lesz) Ugye mivel becenév, nem is tudom normálisan becézni csak a kicsinyítő képzővel amitől még idegesítőbb és gyerekesebb lesz. Úgy tudom eredetileg az Elizabeth becézőjéből önállósult, úgyhogy arra gondoltam, hogy a Lizát, vagy esetleg a Liát használnám ilyen “becenévnek”. A másik meg, hogy EGYÁLTALÁN NEM illik a vezetéknévhez. Elég ritka vezetéknév, nem szeretném leírni, de K-val kezdődik, 2 szótagos és a magánhangzók: O, I. Tesóm fiú és K betűs neve van, gyakori de felnőttként is szép név, vezetéknévhez jól megy. Lehet sokan azt fogjátok mondani, hogy hülyeség lenne megváltoztatni, de 18 évesen ez lesz az 1. dolgom. Apukám megérti, és beleegyezik a névváltoztatásba, el is mondta, hogy nem ez a kedvenc neve, anyukám viszont még becézni (Liának vagy Lizának) sem hajlandó :( Tesóm régebben egyetértett anyummal, de már kezd megérteni :) Nézegettem neveket és a K betűsök tetszenek mert ugye illenek is a vezetéknévhez. (nem csak azért tetszenek) Karola, Karina tetszik a legjobban. Vannak nem k betűsök is amik tetszenek pl.: Evelin, Izabell (a nélkül), Vanessza, Rebeka, Bernadett, Daniella, Alexandra (tudom ez is gyakori de szép) Mik a kedvenc neveitek? Szerintetek mi illene a vezetéknévhez?

És azok akik szintén utálják/utálták a nevüket: Becenevet használtatok? Esetleg aki nevet változtatott? Elfogadta a család/az emberek?

2021. febr. 21. 14:54
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:
Hát igazából van 3. nevem csak az anyum neve, tesómmal 3. nevnek kaptuk a szuleink nevet és elég régies nevek, sose használtuk meg oket es így sajnos nem tudok felvenni 2. keresztnevet se :(((
2021. márc. 11. 10:05
 22/59 anonim ***** válasza:
69%
Egy kollégám gyereke szintén Lili. Én is gondolkodtam rajta, hogy ha felnő a lány, aki most kiskamasz, milyen idétlen lesz ez a név. Vagy megöregszik. 80 éves nénike... Lili néni :/ Nem szerencsés.
2021. márc. 11. 16:07
 23/59 anonim ***** válasza:
80%
szép a lili. nem tudom szerintem nekwm tetszene idősebb valakin is.
2021. márc. 12. 02:08
 24/59 Fsms ***** válasza:
94%
Lili nagyon szép érdekes név.
2021. márc. 12. 18:28
 25/59 anonim ***** válasza:
77%
Jaj, mekkora szerencse kérdező, hogy pont névrokonok vagyunk!😄 Egyébként nekem is hasonló problémám van. Ha otthon szólítgatnak mindenféle szir-szarért, akkor mindig az van, hogy "Liliii, gyere enni! Liliii gyere már ide!" stb. Néha én is unom a nevemet, de el tudom fogadni. Belegondolok, hogy valakinek lehet sokkal gázabb nevet adtak a szülei. Például Alinka, Eperke, vagy Mia. Elég érdekesen hangzana nekik idősebb korukban, ha úgy szólítanák őket, hogy Alinka néni, Mia, néni, Eperke néni. Borzasztóan hangzik.
2021. márc. 18. 13:27
 26/59 anonim ***** válasza:
94%

Vanessza? Az nem egy kutyanév?

Nekem tetszik a Lili, nőies. Akar egy biofizikus is viselhetné, miért ne? Az Éva név sem hosszabb, mégis megszoktuk, azon senki sincs fennakadva. A Lili név egyre gyakoribb, azt is megszokjuk.

Ha nem akarod megszokni, akkor változtasd meg, persze! Csak ne egy bénább névre!

2021. márc. 18. 21:21
 27/59 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is valtoztasd meg ha ennyire utalod. Bar szerintem baromi szep nev a Lili. Az en becenevem meg tok gyerekes, senkit se hivnak igy, csak engem, raadasul felnottkent is rajtam ragadt, de beletorodtem es mar leszarom 😄
2021. márc. 19. 07:33
 28/59 anonim ***** válasza:
83%

Legyél rapper.

Lil' Lili, baromi jól hangzana.

XD

2021. márc. 19. 12:40
 29/59 anonim ***** válasza:
88%
Vagy csak simán Lil' I xD
2021. márc. 19. 14:20
 30/59 anonim ***** válasza:
77%
Igen XD Engem is apa Lilnek szokott szólítani. Az szerintem vicces.
2021. márc. 19. 14:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!