Nem tudom lecsendesíteni a gondolataimat, mit tegyek?
A vilagon a legnehezebb. Es minel inkabb akarod, annal inkabb gorcsos vagy. Jogazni kell. Futni.
Viszont a mindfulness veszelyes dolog az emberek erzekenyebb reszere. Ugy orultem, mikor tanulmanyokat olvastam errol, mert ram veszelyes minden ilyen. Az, hogy figyeljem a legzesemet, onmagaban legjobb recept a panikrohamra.
Egy tevekenyseg sokkal jobban kikapcsol, mint a csukott szemmel valo jajmarmegintgondolokvalamire.
Én ettől kicsit durvábbakról gondolkodom mostanában... Pláne most.
Nem én vagyok a legjobb tanácsadó, de ha nagyon csendet akarok a fejembe, mostanában olyan sorozatot nézek amit szeretek és ott szándékosan üresbe teszem magam és arra figyelek. Vagy magamra erőltetem a majd lesz valahogy leszarom állapotot. Amikor besokallok akkor beleszarok az egészbe. Igaz később megint felidegesít.
Gyakorolj.
Próbálj a belső rezgésedre figyelni. Az olyan mintha egy beszélgetésnél a másikra figyelnél, nem lesz mellé gondolat.
Gyakorlás teszi a mestert - ebben is.
Az elején még természetes, hogy jönnek a gondolatok. Ha görcsölsz, akkor még nehezebb lesz.
Eleinte csak pillanatokig fog menni, majd aztán másodpercekig, végül perceket (vagy még többet) leszel képes eltölteni "üres" állapotban.
Én nem vagyok egy nagy meditáló (sajnos, pedig kellene), de gyakoroltam egy ideig, és észrevettem, hogy így működik.
Ne legyenek túl nagy elvárásaid rögtön a legelején. Engedd meg magadnak, hogy akár hetekig is ostromoljanak gondolatok. Meglátod, hogy majd egyre jobban fog menni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!