Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit jelent számodra a haza és...

Mit jelent számodra a haza és annak szeretete?

Figyelt kérdés

Mire vagy büszke magyarként?

Miben éled meg magyar identitásodat?

2021. febr. 5. 21:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%

Haza = rothadó szarkupac, börtön, diliház

"Mire vagy büszke magyarként?"

Nyelv, tejfölös bableves, a magyar nemzet végtelen tűrőképessége az elnyomó hatalommal szemben a maga nemében igazán egyedülálló és csodás

"Miben éled meg magyar identitásodat?"

Hö?!

2021. febr. 5. 23:40
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

A haza nekem nem egy ország, hanem az a hely, ahol a szeretteim vesznek körbe és igazán boldog tudok lenni. Az is igaz, hogy valaki több helyet tekinthet a hazájának, míg más egyet se. Szerintem ez egy olyan fogalom, ami teljesen az egyénen múlik.

"Mire vagy büszke magyarként?"

Sose értettem, hogy miért kéne büszkének lennem a nemzetiségre. Ugyanúgy születhettem volna Dániában, Iránban vagy Ausztráliában. Azokra az érdemeimre vagyok büszke, amiket elértem és ezek mind függetlenek a nemzetiségemtől, valamint a szeretteimre vagyok büszke, mert szeretem őket. Más magyarok elismerendő tetteit elismerem, de büszke nem vagyok, hiszen semmi közöm hozzájuk.

"Miben éled meg magyar identitásodat?"

Beszélek magyarul (bár egyre ritkábban) és szoktam magyar irodalmat olvasni, illetve darabokat nézni és ennyi. Leírni nem tudom, hogy a személyemben milyen parányi részt foglal el Magyarország.

Huszonkét évesen megszereztem Budapesten az alapdiplomámat, majd azonnal kiköltöztem külföldre, ahol elvégeztem egy mesterképzést és viszonylag gyorsan el is tudtam helyezkedni. 18 éves korom óta el akartam hagyni Magyarországot, mert annyi jobb helyet el tudtam képzelni magamnak és nem láttam okát annak, hogy egy olyan országban éljem le az életemet, ami csak kevesebbet tud adni nekem, mint mások. Írom ezt úgy, hogy alapvetően jó körülmények között nőttem fel és a családom is mindenben támogatott.

Évente párszor látogatok vissza Magyarországra, de a jövőben semmilyen szándékom nincs visszaköltözni. A párommal (holland) jövőre tervezzük a gyerekvállalást, és a mi gyerekeink elsősorban már hollandok lesznek. Természetesen ha érdeklődnek a magyar kultúra felé, szívesen mesélek nekik vagy megtanítom őket magyarul, de nem ez lesz az elsődleges.

27/N

2021. febr. 5. 23:55
 13/20 anonim ***** válasza:
40%
A magyar ember erénye a gyengesége is. Pihent agyúak vagyunk - úgy általában. Abban, hogy magasabb szintre emelkedhessen a magyar nép, annak a túlzott önbecsülésünk a legnagyobb oka. Ennek az országnak a szülöttei rengeteg szellemi munkával járultak hozzá a világ jelenlegi arculatához, eredményeihez. Objektív szemlélő képességünk világ szerte ismert. nehezünkre esik a közösségi érdekek szem előtt tartása. A magyarok jelentős hányada nem szeret dolgozni, de dolgozik és ha elkezd dolgozni, akkor olyan teljesítmények leadására képesek, amelyeken más országok lakóinak többsége csak pislog. Szép ez az ország és sokkal szebbnek is láthatná minden lakója, ha a mentalitása nem lenne annyira kedvezőtlen, mint amennyire az.
2021. febr. 6. 02:09
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
Javítás a 13# 2. mondat végén: oka helyett akadálya.
2021. febr. 6. 02:13
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

Számomra csakis szégyent jelentett eddig, hogy itt születtem, meg olyan emberek között kellett felnőnöm, ahol felnőttem.

Ahogy mondani szokás: ,,Ha nem tetszik, el lehet menni."

Hát el is fogok menni, amint lesz rá alkalom

2021. febr. 6. 10:06
 16/20 anonim ***** válasza:
45%
Mivel látni kell a Vezírt, így nem jelent semmit sem.
2021. febr. 6. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:
78%

Borsódzik a hátam és szivárványosat hányok már a témafelvetéstől is. Nem azért, mert utálom a helyet, hanem mert vészesen túl van tolva. (Pedig önkénteskedtem már múzeumban, rendszeresen besegítek a helyi művházban stb.)

Szerintem nem kell eget rengető dologra gondolni. Nem tudom hány éves vagy, de vannak gyerekkori élmények (TV maci, Égigérő fű, A Szeleburdi család, Sicc, Pöttyös könyvek), jellegzetes magyar ízek (újházi tyúkleves, zserbó, hideg meggyleves, pacal, pilóta keksz, tejföl mindenhez :D stb.), építészeti elemek (napsugaras oromzat, székelykapu, Kádár kocka :D) fura szokások pl. a legtöbb háztartásban van egy zacskó, amiben zacskók vannak. Egy barátnőm magyar idiómákkal szórakoztatja a külföldi barátait ("vakarja a tökeit", "szögre hugyozott", "apád nem volt üveges!" stb.).

Esetleg erre is érdemes ránézned (ingyenesen letölthető a kiadvány), ugyanezt a témát járja körbe:

[link]

2021. febr. 6. 17:13
 18/20 A kérdező kommentje:

Kedves 17. válaszoló! Aranyos vagy, de nem nevezni akarok, csak mikor olvastam ezt a pályázatot elgondolkodtam. Számomra ezek tényleg nehéz kérdések.

De az ötleteid nagyon jók. :)

2021. febr. 6. 19:35
 19/20 anonim ***** válasza:
65%
Nekem sokat jelent, hogy magyar vagyok. Ha a himnuszt hallom, nagyot dobban a szívem. Érzem, hogy egy közösség része vagyok, egy nemzeté. Ha külföldön járok, utána pedig haza jövök, jól esik nekem, ha magyarul szólnak hozzám, ha magyarul mondanak be valamit a reptéren, vagy vasútállomáson. Nekem ezek sokat érnek es nem tudja ezeket az érzéseket senki elvenni, még a korrupt politikusok sem. Nem ők jelentik számomra a hazámat, nem fogom miattuk kevesebbnek tartani a magyar embereket.
2021. febr. 11. 20:00
 20/20 anonim ***** válasza:
48%

Nekem a haza a világmindenség, isten, a létezés.

Büszke vagyok sok magyarra, ahogy sok más nemzetségű emberre is, nemzetségüktől függetlenül.

2021. ápr. 15. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!