Töri-Hunor kérdése:
Mire szokták használni a "csuri" szót?
Figyelt kérdés
Tudom,szó szerint verebet jelent😄,de nem egyszer hallottam már más kifejezésekként,mondatokban is,szóval gondolom,valami szlengként is van valami jelentősége,ha valaki tudja,örülnék a felvilágosításnak.Köszönöm!:)2021. jan. 30. 23:07
1/21 anonim válasza:
Mi arra mondjuk, ha pl.valaki nagyon rövidre vàgatta a haját.
2/21 anonim válasza:
Rövid copfra mondják mifelénk (csuriba fogta a haját), pl kisgyerekeknél az az "ecsetszerű" copf.
Illetve mikor valaki az ujjait teszi keresztbe, arra szokták mondani, hogy csuriba teszi. Mikor valaki szurkol, hogy szerencséje legyen. 🤞🤞🤞
4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. jan. 30. 23:28
5/21 A kérdező kommentje:
Hallottam már olyat,hogy "csapkodják a csurik egymást",na ez akkor vajon mit jelenthet?😃
2021. jan. 30. 23:29
6/21 anonim válasza:
Veréb. Alföldi vagyok, ha szàmít.
7/21 anonim válasza:
Nálunk is arra mondják, mikor valaki copfba fogja a haját, azaz "felcsurizza", csurit csinál.
Debreceni vagyok.
8/21 anonim válasza:
Itt Szabolcsban a csurinak hívják a copfot (csuriba fogja a haját). Mielőtt ideköltöztem nem halottam ezt a szót.
9/21 anonim válasza:
Mi csak a madarakat szoktuk így nevezni. 😂
10/21 anonim válasza:
Csuriba teszi az ujját: drukkol valakinek, szurkol.
(Be)csurizik: bepisil.
De ma is tanultam valamit, mert kapásból 2 plusz jelentésével találkoztam most😂
(Balaton-felvidék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!