Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt a nyugdíjasok...

Miért hiszik azt a nyugdíjasok, hogy nekik mindent szabad? Hol van belőlük az udvariasság?

Figyelt kérdés

Tegnapi eset. Ülök a vonaton. mellettem van egy üres hely. (2-2 szék egymással szemben. A Magdi anyus kinézetű nő nem szól semmit, áll mellettem. Nem hallottam, hogy ott van, nem láttam, hogy ott van, mivel a telefonom nyomkodtam, dolgoztam konkrétan és a fülembe fülhallgató volt. Nem tudtam mit akart. Erre fogta a táskámat feltette a felettem lévő csomagtartóra és minden szó nélkül leült mellém. Mikor észre vettem, hogy ott nyomorog mellettem, helyet nem hagyva nekem, rászóltam. Megkérdeztem tőle, hogy milyen alapon nyúlt a táskámhoz és tette fel a csomagtartóra. Azt is megkérdeztem tőle, hogy miért nem tudott normálisan szólni nekem, hogy le akar ülni. Azt is megkérdeztem tőle, hogy ha látta, hogy nem figyeltem rá, mert elvoltam a saját kis világomba, miért nem bökött meg? Majd miután ezt számon kértem rajta még ő volt felháborodva azon, hogy a korosztályom milyen szemtelen.

"Ha annyit szólt volna, hogy elnézést kisasszony leülhetnék?" Nem hogy a táskámat felkaptam volna, még fel is állok, hogy az Ő táskáját le tudja tenni az ülésemre és ne kelljen a földre tennie.

Ez csak egy a sok ezer sztori közül. Miért van az, hogy a nyogdíjasok durván 90%-a agresszív, nagyképű mogorva udvariatlan ember?

Nekem is van nagymamám, meg nagyapám is, mindketten egymástól függetlenül azt mondják, hogy a kor csak egy állapot, az életkor nem jogosít fel semmi többre, mint amennyi jogod van emberként.

2021. jan. 29. 15:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
11%

Egyszerűen -szokás szerint- bunkó voltál.

Egy helyre szól a jegyed, nem kettőre.

Egy buta liba vagy.

2021. jan. 29. 16:23
 12/18 anonim ***** válasza:
13%

Pofátlan kiscsaj vagy.

Majd egyszer valaki megtanít kulturáltan viselkedni, ha már a szüleid nem voltak rá képesek.

2021. jan. 29. 16:25
 13/18 anonim ***** válasza:
17%
Mert ők építették fel egyedül a fél-, vagy épp az egész országot. Vagy, ha egyet megkérdezel erről, akkor ő egyedül bevállalja ezt az egészet...
2021. jan. 29. 19:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért pofátlan? Mert nem azt bámulja, hogy mikor ki álldogál ott hogy leülne? Aki nem képes arra, hogy szóljon, az így járt. Én is szívesen hagyom leülni, vag yátadoma helyem, de szóljon, ne azt várja, hogy azt figyelgessem, hogy mikor vár valaki a helyre.
2021. jan. 29. 22:55
 15/18 A kérdező kommentje:

Tyűűha. Azért 11, 12, 13 ti sem vagytok különbek náluk :/ és ez nagyon szomorú.

Helyjegy mióta van? MENETJEGY, az van. Azért veszek jegyet, hogy a vonaton utazzak és igénybe vegyem az ülő, álló, kapaszkodó és pakoló helyeket.

2021. jan. 30. 12:09
 16/18 A kérdező kommentje:
11: majd megnézem a jegyedet amire az lesz írva, hogy menetjegy és nem helyjegy, aztán nem engedem, hogy leülj. Megnézném az arcodat ;)
2021. jan. 30. 12:23
 17/18 A kérdező kommentje:

14: Nem is kell figyelni. Társadalomban élünk nem így működik a dolog ahogy azt a sok nagyképű gondolja.

Látszik milyen a magyar morál a szomszédainkhoz képest. Németországban megkövezik azokat akik azt merik mondani, hogy Bocsi odébb tennéd a táskád. Ahelyett, hogy Elnézését kérem, megtenné, hogy errébb rakja a táskáját, hogy leülhessek?

2021. jan. 30. 12:29
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Sztem sokat nem nagyon szabad várni attól a generációtól, aki évtizedeket élt az előző rendszerben, nem beszélj nyelveket, az egészsége sem a legjobb, ráadásul burokban él.

mérnöki területen dolgozom, és a legdurvábbak a 60 feletti ügyfelek: követelődznek, utasítgatnak, miközben semmit nem értenek a világból.

egyébként meg elég megnézni a válaszokat, sok felnőtt (proli mentalitású) ember és még mindig itt tart: „ há miért tetted oda táskád, miért nem lesed, ki áll melleted he?”

„Látszik milyen a magyar morál a szomszédainkhoz képest.”

ez igaz, de semmit nem tehetsz, kérdező. az átlag magyar nagyképűsködésen nem nagyon képes másra. persze most elsősorban 40 felettiekről beszélek:

fiatalok nevelése, arcoskodás az nagyon megy, értelmezni a világban zajló dolgokat, az már kevésbé.

2021. febr. 1. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!