Miért hiszik azt a nyugdíjasok, hogy nekik mindent szabad? Hol van belőlük az udvariasság?
Tegnapi eset. Ülök a vonaton. mellettem van egy üres hely. (2-2 szék egymással szemben. A Magdi anyus kinézetű nő nem szól semmit, áll mellettem. Nem hallottam, hogy ott van, nem láttam, hogy ott van, mivel a telefonom nyomkodtam, dolgoztam konkrétan és a fülembe fülhallgató volt. Nem tudtam mit akart. Erre fogta a táskámat feltette a felettem lévő csomagtartóra és minden szó nélkül leült mellém. Mikor észre vettem, hogy ott nyomorog mellettem, helyet nem hagyva nekem, rászóltam. Megkérdeztem tőle, hogy milyen alapon nyúlt a táskámhoz és tette fel a csomagtartóra. Azt is megkérdeztem tőle, hogy miért nem tudott normálisan szólni nekem, hogy le akar ülni. Azt is megkérdeztem tőle, hogy ha látta, hogy nem figyeltem rá, mert elvoltam a saját kis világomba, miért nem bökött meg? Majd miután ezt számon kértem rajta még ő volt felháborodva azon, hogy a korosztályom milyen szemtelen.
"Ha annyit szólt volna, hogy elnézést kisasszony leülhetnék?" Nem hogy a táskámat felkaptam volna, még fel is állok, hogy az Ő táskáját le tudja tenni az ülésemre és ne kelljen a földre tennie.
Ez csak egy a sok ezer sztori közül. Miért van az, hogy a nyogdíjasok durván 90%-a agresszív, nagyképű mogorva udvariatlan ember?
Nekem is van nagymamám, meg nagyapám is, mindketten egymástól függetlenül azt mondják, hogy a kor csak egy állapot, az életkor nem jogosít fel semmi többre, mint amennyi jogod van emberként.
Egyszerűen -szokás szerint- bunkó voltál.
Egy helyre szól a jegyed, nem kettőre.
Egy buta liba vagy.
Pofátlan kiscsaj vagy.
Majd egyszer valaki megtanít kulturáltan viselkedni, ha már a szüleid nem voltak rá képesek.
Tyűűha. Azért 11, 12, 13 ti sem vagytok különbek náluk :/ és ez nagyon szomorú.
Helyjegy mióta van? MENETJEGY, az van. Azért veszek jegyet, hogy a vonaton utazzak és igénybe vegyem az ülő, álló, kapaszkodó és pakoló helyeket.
14: Nem is kell figyelni. Társadalomban élünk nem így működik a dolog ahogy azt a sok nagyképű gondolja.
Látszik milyen a magyar morál a szomszédainkhoz képest. Németországban megkövezik azokat akik azt merik mondani, hogy Bocsi odébb tennéd a táskád. Ahelyett, hogy Elnézését kérem, megtenné, hogy errébb rakja a táskáját, hogy leülhessek?
Sztem sokat nem nagyon szabad várni attól a generációtól, aki évtizedeket élt az előző rendszerben, nem beszélj nyelveket, az egészsége sem a legjobb, ráadásul burokban él.
mérnöki területen dolgozom, és a legdurvábbak a 60 feletti ügyfelek: követelődznek, utasítgatnak, miközben semmit nem értenek a világból.
egyébként meg elég megnézni a válaszokat, sok felnőtt (proli mentalitású) ember és még mindig itt tart: „ há miért tetted oda táskád, miért nem lesed, ki áll melleted he?”
„Látszik milyen a magyar morál a szomszédainkhoz képest.”
ez igaz, de semmit nem tehetsz, kérdező. az átlag magyar nagyképűsködésen nem nagyon képes másra. persze most elsősorban 40 felettiekről beszélek:
fiatalok nevelése, arcoskodás az nagyon megy, értelmezni a világban zajló dolgokat, az már kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!