Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Veletek volt már, hogy a...

Veletek volt már, hogy a pszichológusotok kicsit bunkó volt veletek? Vagy hogy nagyon sarkos véleményeket mondott?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy direkt mond néha egészen extrém dolgokat, hogy rávilágítson, hogy lehetne a helyzetem sokkal rosszabb is, vagy tényleg kinyilatkoztatja a szubjektív sarkos véleményét.

Példa: minek nekem jó fizetés, miért nem érem be kevés pénzzel.

Ilyeneket mond: "ön teljesen el van tévedve".

Eljövök a pszichológustól és szabályosan rosszul érzem magam. Értem, hogy a terápia alatt normális, hogy nincs mindig jó kedvem, kíváncsi vagyok, hogy másnak is van-e ilyen vagy hasonló tapasztalata.

2021. jan. 27. 21:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
71%
Én is voltam ingyenesen, velem is azt éreztette akkor hogy gáz hogy nincs munkám. Fizetősre nem is mennék, úgyse segít szerintem. Inkább másra használom a pénzt mondjuk jogsi.
2021. jan. 28. 10:58
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon sokat segít a pszichoterápia, olyan dolgokat old meg, amire egyszerűen nincs más eszköz. De az biztos, hogy egyrészt rengeteg a hozzá nem értő vagy nem kellően elkötelezett "terapeuta" és még az is rájön erre, hogy aki ennek jó, az a másiknak nem jó.

Nekem is Csernus ugrott be a kérdésedből, de azért valljuk már be, hogy nem azért megy az ember terapeutához a gondjaival, hogy abban szerezzen megerősítést, hogy milyen béna. Oké, ez egy stílus, biztos van aki vevő rá, de ízlések és pofonok. Én is három terapeutát elfogyasztottam, mire a negyedik végre bejött. És sajnos amíg nem találtam rá, addig nekem sem volt elképzelésem, hogy mik a jó terapeuta jellemzői, én is elhittem, hogy az előzőek is jól csinálják, csak én vagyok a hülye. Hát nem. Egyszerűen az alap, hogy egy jó terápián nem érzed magad hülyének. A terapeuta abszolút megért, támogat, együttérez, de pont ahogy valaki már írta: ha ellentmondást érzékel, akkor arra rákérdez, megkér, hogy nézzünk rá erre jobban. De még itt sem az az érzésem, hogy én vagyok a hülye, hanem az, hogy ő akarja jobban megérteni a dolgokat és azért kell jobban belemenni. Ma már pont amiatt, mert megtapasztaltam, hogy mi az, ami nekem működik, egy olyan terapeutát hezitálás nélkül otthagynék, aki ítélkezik és határozott véleménye van arról, hogy mit kéne csinálnom.

2021. jan. 28. 23:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!