Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek is jobb lenne a...

Szerintetek is jobb lenne a társadalom ha kivennénk minden platformról a like/szívecske rendszert?

Figyelt kérdés

Ha nem, miért nem?

Magyarán nem lehetne likolni, videolni fotókat. Pusztán megoszthatná az ember amit szeret és ennyi. Eltűnne a like vadászat és hasonlók.

(Nekem a fotóim speciel sokan szokták likolni, de így is értelmetlennek tartom az egészet és károsnak)

2021. jan. 24. 14:35
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
videókat, fotókat*
2021. jan. 24. 14:36
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Hogy az egész társadalmunk jobb lenne e ettől azt nem tudom, de valóban egy jó dolog lenne szerintem is, ha nem lájkokban mérnék egyesek a saját és mások értékességét
2021. jan. 24. 14:42
 3/13 anonim ***** válasza:
76%
a dislike-ot kellene már rég bevezetni, ahogy yt videóknál is van.
2021. jan. 24. 15:15
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem lenne jobb. Se rosszabb. Bármikor eldöntheti az ember, hogy leszarja ezeket. Akik meg akarják nyomkodni, nyomkodják.
2021. jan. 24. 15:25
 5/13 A kérdező kommentje:

Rengeteg ember szorong, hogy kap-e elég likot, és ha azt mondja nem is érdekli, azért a legtöbben meg nézik még is mennyi az annyi. Sokan odáig elmennek, hogy ha nincs elég like, törlik a képet.

A likok iránti szükséglet akár függőség is lehet. Sokan pedig olyan szintű like vadásszá válnak ami káros.

Ilyen mikor valaki megoszt egy kiskutyát "senki sem osztja meg samut" felirattal és reméli a sok likot utána, miközben a delikvensnek valószínűleg köze sincs az állatokhoz.

Vagy a legmélyebb pontja az mikor valaki árt egy állatnak, majd levideózza, ahogy megmenti (vannak videósok akik minden héten 3x konzerves dobozba ragadt állatot találnak véletlenül stb. Az ilyenek egy része valójában állatkínzó, mert maga generálja a bajt azzal, hogy csapdába rakja az állatot).

Vagy a legjobb a like versenyek, mikor egy cég kiad valami versenyt, hogy készítsenek fotót és a legtöbb likot kapó ezt meg azt kap. Ilyenkor sokszor lehet, hogy a legtöbb likot kapó közel sem rendelkezik olyan minőségű képpel, mint sok hátrébb levő helyezet.

Magyarán sok embert irányítanak ezek, sok ember pedig hajlandó etikátlanságokat is elkövetni a likokért. Biztos ti is láttok minden héten 2x ilyen fake like/megosztás vadász posztot.

Ezek együttesen pedig károsak. Pozitívumként pedig annyi írható fel a likoknak, hogy mikor valaki sokat kap, örül neki....és ennyi. Vagy van más is?

2021. jan. 24. 16:14
 6/13 anonim ***** válasza:
67%
Az alkoholtól is sokan függnek, mégsincs betiltva.
2021. jan. 24. 16:23
 7/13 anonim ***** válasza:
94%

Akkor aki eddig likeokra vadászott, az ez után a megoszthatnásokra vadászna, vagy a megtekintésekre, vagy a hozzászólásokra, stb. Aki meg eddig is lesz*rta az ez után is lesz*rná.

Viszont a 0 visszajelzés még károsabb.

2021. jan. 26. 11:15
 8/13 anonim ***** válasza:
75%

Nem kötelező fent lenni a fb-on, instán, sehol.

Ha valakinek erre nincs szüksége, akkor ne legyen fent.

Kérdező, te honnan tudod, hogy valaki árt egy állatnak csak azért, hogy levideózza? Ismersz ilyen embert?

2021. jan. 26. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem jobb lenne. Vagy mondjuk más like-ját nem látnád, csak a sajátodét. De szerintem a megtekintések akkor is ottmaradnának. Engem is zavart a like, ezért nem használok ilyen oldalakat.
2021. jan. 26. 20:03
 10/13 anonim ***** válasza:
74%
Én mondjuk annak örülnék végre, ha a Gyakorin a kérdésekre és kérdező válaszaira is lehetne pontot adni. Nem is értem miért nem lehet...
2021. jan. 27. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!