Mit jelent a he/they és ehhez hasonló meghatározások?
Puszta kíváncsiság.
Már agyamra megy, hogy manapság az interneten valamiféle önmeghatározást használnak a tizenévesek, amit senki más nem ért, aki nem tagja az LMBTQ közösségnek vagy nem támogatja azt.
Ilyesmikkel találkoztam eddig:
- He/him,
- He/they,
-They/them.
És még ki tudja mennyiféle van.
Valaki el tudja magyarázni pontosan mi a bánatot jelentenek ezek?
Pontosan milyen kontextusban találkoztál ezzel? Jó lenne, ha tudná példának hozni egy rövidebb szövegrészt.
Ezek névmások, önmagában nincs értelme.
Ezek angol személyes névmások, a magyar jelentésüket szívesen leírom, ha nem tudod ....... de én se értem, mit akarnak ezzel mondani.
he = ő (hímnemben, vagyis férfi esetén)
him = őt (hímnemben, vagyis férfi esetén)
they = ők
them = őket
Nem tudom, ezzel segítettem-e. :-)
Ha magyarul, magyar használatban találkoztál velük, akkor valaki menőzni akart, angol szavakat használva, vagy magyarvannak nyelvvel vannak problémái.
Másik lehetőség:
Ha angolul találkoztál velük: angol nyelvtankönyvet lapozz fel.
Keress rá ilyenekre: angol nyelvtan wikipédia
ha angolul tudsz (bár azt hiszem nem): english grammar wikipedia
Oké, tisztázom.
Nem angol nyelvtan leckét tanulok :) azért köszi a segítőkészséget!
És nincs semmilyen kontextus, semmilyen szövegrész. Ezeket általában a közösségi oldaluk rövid bemutatkozó leírásánál szokták használni a fiatalok.
Példa:
K. Kriszta
19
she/they
Elméletileg arra utal, ki milyen nemű/milyen neműnek érzi magát. De nem értem pontosan, és ezért idegesít :D
Magyarok ezt miért használják agukra így bemutatkozáskor?
Fiatalkoromban se voltam képben terendeket illetően, meg így közel a negyvenhez se, de lassan már elfelejtünk magyarul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!