Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elmondjam a pszichológusomnak,...

Elmondjam a pszichológusomnak, hogy nagyon tetszik?

Figyelt kérdés

Hónapok óta járok hozzá, állandóan róla fantáziálok (szexuálisan), eszméletlenül vonz, úgy érzem lassan a minden napjaimba is beeszi magát. Nem akarok váltani, nagyon megbízom benne, de elmondani is félek, hogy neki ez kellemetlen lenne és nem szeretné, hogy járjak hozzá. 23/N vagyok, a pasi 30-40 körül van.

Előre is köszönöm a normális válaszokat

2021. jan. 19. 21:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Egy kufircolásért nem fogja kockáztatni az engedélyét és szakmai hírnevét.

Ahogy egy tanár se folytathat viszonyt diákjával, ugyanúgy tilos a pácienssel egy pszichológusnak. Olvasd el az etikai szabályzatot.

2021. jan. 19. 22:24
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Miert lenne annyi a munkajanak egy pszichologusnak ha lefekszik a paciensevel???? Szabad ember, azt csinal amit akar. A kerdezo sem kiskoru mar, nem ertem.
2021. jan. 19. 22:30
 13/28 anonim ***** válasza:
2021. jan. 19. 22:35
 14/28 anonim ***** válasza:
""Mi a teendő, ha valaki beleszeret a pszichológusába? A pszichológus idealizálása, az, hogy beleszeret a páciens, abban az értelemben szerencsés dolog, hogy elfogadja a pszichológust, példaként tekint rá, identifikálódik vele. Ez nem baj, ha a pszichológus szeretetteljes, megértő, empatikus elfogadással, de nem bevonódással követi a páciens pozitív érzéseit, viszonyulását. Ha erre nem képes, ha belecsúszik a pácienssel való szimmetrikus kapcsolatba, akkor kötelessége átadni a gyógyító munkát egy kollégájának, mert a páciensnek ez az érdeke.""
2021. jan. 19. 22:36
 15/28 anonim ***** válasza:

[link]

"Súlyos etikai vétség

Egy alapvető szempontot viszont nagyon fontos előre tisztázni: terapeuta és kliense között semmilyen körülmények között sem bontakozhat ki szerelmi viszony. Amikor belelépnek a terápiás kapcsolatba, akkor vissza nem vonható szerződést kötnek arra vonatkozóan, hogy viszonyuk a terápiás kereteken belül marad. Ha ettől eltérnek, az súlyos etikai vétségnek számít. Ennek a megállapodásnak nincsen elévülési ideje sem."

2021. jan. 19. 22:38
 16/28 anonim ***** válasza:
#7 Fingod sincs róla, hogy hogy működnek a pszichológusok, úgy tűnik. Amit te csinálsz, az indulatátvitel, neki pedig egyetemen tanították már alapszak második évében, hogy hogy kell ezt kezelni. Valószínűleg ajánlani fog egy kollégát és mehetsz másba szeretni...
2021. jan. 19. 23:37
 17/28 anonim ***** válasza:

#16: a 11-14-15-ben pontosan idéztem neki a vonatkozó etikai tudnivalókat.

Remélem, elolvasta a cikkeket, és meg is értette....

Egy ilyen asszimetrikus viszonyban ő a saját érzéseivel "szerepel" - a pszichológus pedig a szakmai énjével. De ezt ő nem képes felfogni.

Meg abba se gondol bele - és most tekintsünk el egy pillanatra az alapvető etikai szabályoktól - hogy az a pszichológus esetleg még 30-40 másik hasonló nőt is kezel, akiknek mondjuk a fele hasonló érzelmeket táplál... Miért pont őt választaná, ha már ki akarja írni magát a szakmából...???

Csak józan, logikus gondolatment...

(mondjuk nem írta le, hogy milyen problémákkal jár hozzá, lehet, hogy pont a realitásérzék teljes hiánya is a tünetek között van...)

2021. jan. 20. 09:49
 18/28 A kérdező kommentje:
Onnan tudom, hogy ő maga is megmondta, hogy tetszem neki...
2021. jan. 20. 10:11
 19/28 anonim ***** válasza:

Tegnap elfelejtetted a "mesédben" ezt megemlíteni? Vagy éjszaka álmodtad meg?

Nevetséges önigazolás - szerintem teljes realitásérzék-hiányban szenvedsz. A többi (általunk ismeretlen) tünet mellett...

Egy valódi szakember - még ha érez is ilyesmit - NEM MONDHAT ilyet.

Tehát vagy egy sarlatánnal állsz szemben, vagy csak ámítod magadat...

Konkrétan milyen szavakkal hozta ezt a tudomásodra????

Szerintem max. olyan történhetett, hogy bátoríításként mondott neked valamit, pl. hogy egy ilyen csinos/szép/attraktív lány minden ujjára talál két pasit... vagy hasonlóképpen.

Látatlanban is biztos vagyok benne, hogy direkt nem mondott neked személyes vonzódást.

A tegnap is leírtak és idézettek alapján nem is mondhatott!

2021. jan. 20. 10:23
 20/28 A kérdező kommentje:
Ha nem kaptam volna semmilyen visszajelzést, akkor nyilván nem érdekelne ennyire, gondoltam ez teljesen kézenfekvő... De nem fogom igazolni magamat egy névtelen, arctalan embernek.
2021. jan. 20. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!