Elmondjam a pszichológusomnak, hogy nagyon tetszik?
Hónapok óta járok hozzá, állandóan róla fantáziálok (szexuálisan), eszméletlenül vonz, úgy érzem lassan a minden napjaimba is beeszi magát. Nem akarok váltani, nagyon megbízom benne, de elmondani is félek, hogy neki ez kellemetlen lenne és nem szeretné, hogy járjak hozzá. 23/N vagyok, a pasi 30-40 körül van.
Előre is köszönöm a normális válaszokat
Egy kufircolásért nem fogja kockáztatni az engedélyét és szakmai hírnevét.
Ahogy egy tanár se folytathat viszonyt diákjával, ugyanúgy tilos a pácienssel egy pszichológusnak. Olvasd el az etikai szabályzatot.
"Súlyos etikai vétség
Egy alapvető szempontot viszont nagyon fontos előre tisztázni: terapeuta és kliense között semmilyen körülmények között sem bontakozhat ki szerelmi viszony. Amikor belelépnek a terápiás kapcsolatba, akkor vissza nem vonható szerződést kötnek arra vonatkozóan, hogy viszonyuk a terápiás kereteken belül marad. Ha ettől eltérnek, az súlyos etikai vétségnek számít. Ennek a megállapodásnak nincsen elévülési ideje sem."
#16: a 11-14-15-ben pontosan idéztem neki a vonatkozó etikai tudnivalókat.
Remélem, elolvasta a cikkeket, és meg is értette....
Egy ilyen asszimetrikus viszonyban ő a saját érzéseivel "szerepel" - a pszichológus pedig a szakmai énjével. De ezt ő nem képes felfogni.
Meg abba se gondol bele - és most tekintsünk el egy pillanatra az alapvető etikai szabályoktól - hogy az a pszichológus esetleg még 30-40 másik hasonló nőt is kezel, akiknek mondjuk a fele hasonló érzelmeket táplál... Miért pont őt választaná, ha már ki akarja írni magát a szakmából...???
Csak józan, logikus gondolatment...
(mondjuk nem írta le, hogy milyen problémákkal jár hozzá, lehet, hogy pont a realitásérzék teljes hiánya is a tünetek között van...)
Tegnap elfelejtetted a "mesédben" ezt megemlíteni? Vagy éjszaka álmodtad meg?
Nevetséges önigazolás - szerintem teljes realitásérzék-hiányban szenvedsz. A többi (általunk ismeretlen) tünet mellett...
Egy valódi szakember - még ha érez is ilyesmit - NEM MONDHAT ilyet.
Tehát vagy egy sarlatánnal állsz szemben, vagy csak ámítod magadat...
Konkrétan milyen szavakkal hozta ezt a tudomásodra????
Szerintem max. olyan történhetett, hogy bátoríításként mondott neked valamit, pl. hogy egy ilyen csinos/szép/attraktív lány minden ujjára talál két pasit... vagy hasonlóképpen.
Látatlanban is biztos vagyok benne, hogy direkt nem mondott neked személyes vonzódást.
A tegnap is leírtak és idézettek alapján nem is mondhatott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!