Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak én utálom,hogy a csapból...

Csak én utálom,hogy a csapból is ez folyik?

Figyelt kérdés
"Az élet rossz,ez van" és ehhez hasonlók.
2021. jan. 17. 11:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
49%

"Mérgező családról nem sokat tudsz,"

Párom és anyukám eléggé mérgező családból jöttek, mégse lettek életképtelen, pesszimista, negatív, magatehetetlen emberek. Persze, a lelkükre a múlt rányomta a bélyeget, de nem ez határozta meg mindennapjaikat. Tanultak a múltból, hogy a jelenjük jobb legyen.

Csak úgy halkan megsúgom, hogy párom apja annak idején egy alkoholista kőműves volt, akinél a fizikális erőszak is megjelent, sőt párom 12 évesen elveszítette anyukáját. Anyukámat meg anyja elnyomta, cselédnek nézte.

Szóval nyugi, de tisztában vagyok, hogy milyen egy mérgező család.

2021. jan. 17. 18:10
 12/13 anonim ***** válasza:

8

Sajnálom ha valakinek rossz a családja, de attól még nem vagyok köteles eltűrni, hogy emiatt állandóan negatív, kritikus legyen valaki. Oldja meg, aztán jólvan. Nekem is voltak nehézségek az életemben mégsem másokat nyúztam vele.

7-es voltam.

2021. jan. 17. 18:31
 13/13 anonim ***** válasza:

Kivételek mindig voltak, vannak, lesznek. Van aki könnyebben visel valamit, valaki pedig nehezebben. De úgy általánosságban egyáltalán nem az a jellemző, hogy mintha mi sem történt volna, úgy éli az életét az ilyen környezetből jövő ember. Ha valakinek sikerül kijönni egy ilyenből, az jobban viseli a helyzetet, mint az átlag és valószínűleg szerencséje is volt.

Ettől függetlenül nem kell eítélni azt, akinek nem. Az emberek hajlamosak első benyomásból ítélni, ezért ha látnak a 20%-ból egy-egy példát, akkor egyből azt hiszik, hogy a másik 80% is pont ugyan olyan. A kérdésben pedig nem az szerepelt, hogy csak és kizárólag, mindig és minden körülmények között negatív és pesszimista valaki. Attól, hogy valaki azt gondolja szar az élet, még apróbb örömöket élhet meg ugyanúgy, de ha összességében több a rossz az életében, mint a jó, akkor érthető, hogy ezen a véleményen van.

Valamint fontosak a tapasztalatok, az embernek nagyon jó rálátása van arra, hogy egy adott szituációnak milyen végkimenetele lesz, ha már volt többször hasonló szituációban része. A múlt történéseire alapozva, ha valami sokszor történt ugyanúgy, akkor nagy valószínűséggel a következő alkalommal is ugyanúgy, de legalábbis hasonló módon fog történni. Ebből kifolyólag érthető, hogy úgy is fog hozzá állni. És nem összekeverendő, itt nem a hozzáálásából következik a végkimenetel, hanem a végkimenetelekből a hozzáállás. Mert ha valami nem sikerül, akkor próbálod másképp csinálni, ha így nem, akkor majd úgy biztosan menni fog. Aztán mikor már mindent kipróbáltál és sehogy sem sikerült, akkor úgy vagy vele, hogy teljesen mindegy, úgysem fog sikerülni. De nem azért, mert meg sem próbáltad, hanem mert minden erőfeszítésed és az összes próbálkozásod ellenére sem sikerült és belefáradtál.

2021. jan. 18. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!