Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért alakult ki, és durvult...

Miért alakult ki, és durvult el manapság ennyire a feminizmus?

Figyelt kérdés

Nőként én nem értem a dolgot. Sok esetben már nem az van, hogy a nők egyenjogúnak gondolják magukat, hanem egyértelműen jobbnak a férfiaknál.

Ez itt a GYK-n is megfigyelhető. Például valaki kiírta kérdésben hogy "Megcsalt a feleségem, mit tegyek ekkor?", amire a válaszok 50%-ka az volt, hogy beszéljétek meg, ismerd meg az ő nézőpontját, valószínűleg nem nyújtottál eleget a kapcsolatban. 40%-ka azt írta, hogy ennek a kapcsolatban vége, váljatok el szépen. A maradék 10 meg szidta a nőt, hogy hogy volt erre képes. Ugyan ez a kérdés a másik oldalról megközelítve: "Megcsalt a férjem, mit tegyek ekkor?". Erre meg a válaszok 90%-ka az, hogy válj el tőle, undorító disznó. És csak a mardék 10% írja azt, hogy lehet te is hibáztál, mielőtt bármit csinálsz ismerd meg az ő nézőpontját.

Ez csak 1 példa. Miért alakult ki ez a túltolt feminizmus? Először arra gondoltam, hogy a női elnyomás ilyen drasztikusan jött a felszínre, de ez nem lehet igaz jobban belegondolva, mert akik még éltek mondjuk 70 évvel ezelőtt, és megtapasztalták azt, hogy akkor milyen volt az élet nőként, az nem hiszem hogy most tiltakozna ez ellen. Aki meg mondjuk 40 éve született, az meg sosem tapasztalta meg hogy milyen a női elnyomás. Szóval én nem értem, hogy miért van ez....

2021. jan. 12. 14:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
en ugy vettem eszre hogy a gyakorin tobb a no (?), ezert valoszinu elfogultabbak a nok iranyaba mint az ellenekzo nemmel
2021. jan. 12. 23:07
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A 9-es vagyok!

Nem az a lényeg, hogy én mit dolgozok, a kérdés nem rólam szól, hanem a nők és férfiak viszonyáról! A feminizmus pedig nem párkapcsolati kérdés, hanem társadalmi!

Ameddig egy nőnek szüksége van a társadalomra, addig férfiakra is szüksége van!

Az a baj, hogy át se megy a mondandóm lényege. A sz@rt mindenki le tudja húzni maga után, mert evidens, hogy megnyomja a gombot, és jön a víz, aztán meg eltűnik valahová. Csak az nem evidens neki, hogy ki rakta oda azokat a csöveket amiből folyik a víz, meg a másikat amiben eltűnik.

Evidens az is, hogy ha elmész a plázába akkor mozog a lépcső, mert volt valaki aki be tudta kötni hozzá az elektronikát.

Az is természetes, hogy egy független, jövedelemmel rendelkező modern nő kinéz magának egy szép fenyőbútort, és megveszi a saját pénzéből.De ehhez kellett az is, hogy valami semmirekellő férfi, kilógó seggel és taknyos orral kint dolgozzon az erdőn főállásban, hogy ki legyen termelve a fa!

Vagy ha ne adj isten történik valami tragédia a főhősnőkkel, mondjuk rágyullad a háza, vagy szenved egy olyan autóbalesetet, hogy nem tud kiszállni a roncsból, akkor is férfikezek fognak felé nyúlni, és visszarángatni őt az életbe!

Szóval nem, nem csak nyavalyogni tudunk, hanem szépen, csöndben tesszük a dolgunkat nap mint nap! És még a mellünket sem tudjuk verni, mert sok esetben se megbecsülés, se normális pénz nem jár érte! Csak a lenézés, meg a sz@rbodálás, hogy semmire sem vagyunk jók! És már odáig jutottunk, hogy sok nő szemében a társadalom ellenségei vagyunk!Koloncok, megtűrt személyek!

2021. jan. 13. 08:57
 13/13 anonim ***** válasza:
67%

Bébike mi köze egy politikai aktivizmusnak ahhoz, hogy a gyk prolijai mit írnak egy random kérdésre? Gondolkozzunk már.

Olyan agymosott néhányotok,hogy minden,ami a nőkkel kapcsolatban nem tetszik nektek rögtön megkapja a feminizmus jelzőt. Pl volt aki feminista propagandának gondolta a no nut novembert. Kva hülyék tudtok lenni amikor szóba jön a feminizmus.

Arról meg nem is beszélve hogy pont a gykt felhozni mint feminista disztopiat agyhalal önmagában is. Ezen az oldalon minden második kérdés nem más mint sovinizmus, nőgyűlölet, ha meg ide téved egy bántalmazott nő több férfitól is megkapja hogy megérdemelte a pofont.

2021. jan. 13. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!