Önzőség? Szégyen? Ha már nem birom? Nagy szülőt ápolok, egyedűl. És már nincs életem, akkor kelek amikor ő fel akar kellni, mindent duplán kell csinálnom. Ha valamire nemet mondok megsétődik.
Figyelt kérdés
Nem tud járni, igy nem is tudja megoldani a tisztálkodást sem, ugyhogy kell neki segítenem. Mindig akkor mondja hogy kell neki valami mikor már félig kint vagyok a szobából.Nem vagyok orvos, nem tudok mit kezdeni avval hogyha fáj valamije, nem tudok a lelki dolgaival foglalkozni, nem tudom hogy kell tutújgatni, tudom hogy sok minden bántja, és tudom mit érez, de nekem is van elég bajom, ami soha senkit nem érdekelt. Tanulnom kellene, de amint leülnék tanulni kell neki ez vagy az. Sokat sír. Sokszor mondja hogy nincs senkije. Én nem tudom mit tegyek. Mit tegyek? Önző vagyok? Legszívesebben feladnám ezt az egészet.2021. jan. 11. 16:32
11/15 anonim válasza:
Nagyszülő - nagymama vagy nagypapa? Anyai vagy apai?
Szüleiddel miért szakadt meg a kapcsolat? Te hány éves vagy és milyen nemű?
Testvéred? (Amúgy "részvétem" nagyon is együtt tudok érezni Veled! Hasonló a helyzetem Nekem is.) Házastársa/élettársa hol van a nagyszülőnek? Te vagy kénytelen pótolni számára a párkapcsolatot?
Ui: egy hasonló helyzetben lévő Sorstárs
12/15 A kérdező kommentje:
Anyai ágon, anyám meghalt, apám és az őcsém nem segít ahogy a takarytásban főzésen sem, mert azt mondja ez női munka, 23 vagyok.
2021. jan. 11. 20:17
13/15 anonim válasza:
Mi is csináltuk 2 évig, demens volt szegény, sokszor nem is tudta kik vagyunk, máskor agressziv volt. Nagyon nehéz fizikailag, lelkileg egyaránt. Teljes embert kíván. Mindenképpen fogadj mellé ápolót, legalább 4 órában, fiatal vagy és nem mehetsz ebbe tönkre.
14/15 A kérdező kommentje:
Akkor maguk tudják milyen dolog ez. Megkérdezhetem hogy maga kit ápolt? Nagyszülőt? De akkor nem egyedül ápolta?
2021. dec. 8. 19:36
15/15 anonim válasza:
Nagyszülőt és nem egyedül, anyukámmal, aztán később ápolónőt fogadtunk hozzá heti pár órát, de így nagyon nehéz volt. Meg tudlak érteni, mindenképpen kérj segítséget, egyedül hosszú távon nem fogod bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!