Szerintetek helyes így használni a nevemet, ha külföldön - külföldi embereknek mutatkozom be?
Adrienn-nek hívnak, viszont a magyart nem beszélő emberek nem tudják kiejteni a nevemet megfelelően és picit zavaró. Legtöbbször elfelejtették a nevem vagy más nevet mondtak helyette (még akkor is, ha interneten írtunk egymásnak). Most, hogy külföldön fogok élni hosszabb ideig, ezért jutott eszembe ez az ötlet:
Szóval, azt találtam ki, hogy Aida-nak szólítsanak majd az újabb emberek. Elvileg ez az egyik becenevem az internet szerint. Mennyire jó ötlet? Nem lenne ez egy kicsit becsapás/hazugság a részemről? Vagy csak mondjam, hogy ez egy becenév és csak szólítsanak így?
Ha szellemi munkát végzel, levelezel, akkor nem. Baráti körben jó.
Egyébként az Adrienn nevet szerintem mindenhol ismerni kellene, esetleg más kiejtéssel, más írásmóddal.
Én Andrásként szoktam bemutatkozni és ha nagyon szenvednek, akkor mondom csak, hogy az Andrew magyar megfelelője, és akkor fel tudják dolgozni az infót és megtanulják magyarul is kiejteni nagyjából
A legtöbb nyelvben van az Adriennek valamilyen változata, elég fura hogy ne tudnák kimondani.
De hivathatod így magad, persze, de szólj, hogy csak becenév, nem az igazi. Hivatalos ügyekben az igazit használd
Úgy hívatod magad, ahogy akarod. Szerintem még azt se kell minden esetben kiemelni, hogy csak becenév, mégis miért kéne? Sokan vannak így, hogy hétköznapi helyzetekben (akár munkahelyen is) egy rövidebb becenevet használnak, és csak hivatalos ügyekben az igazit. Külföldön meg ez még gyakoribb.
Amúgy az Adrienn elég jól használható név nemzetközileg, de ha egyszerűbbnek érzed az Aidát, és tetszik is, meg tudod szokni, akkor semmi akadálya. (Akár Ada is lehet, az még egyszerűbb :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!