Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szeretnék amerikába küldeni...

Szeretnék amerikába küldeni egy levelet és egy nyakláncot egy személynek el tudom küldeni levélként ?

Figyelt kérdés
Tehát a posta oldalán azt írják hogy 50 g és 500 g és 2 kg ig lehet levelet küldeni , a fölött már csomagnak minősül , tehát a nyaklánc 1.5 g összesen ezért elküldhetem 50 g os levélnek , de mivel ékszer ezért nincs valami külön díj vagy szabály ? Ja és ha tértivevényesen adom fel akkor mennyi a garancia hogy el is jut az adott személyhez ? Vagy nincs semmi garancia arra hogy már a szállítás során nem bontják fel és lopják el ? Akik már küldtek ki levelet ti hogy csináltátok mik a tapasztalataitok ? Vagy eggyátalán hogy lenne érdemes ezt küldenem szerintetek ?

2021. jan. 6. 13:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Nincs semmi plusz díja, azért mert nyaklánc. Nem látnak bele a csomagba:D Én karkötőket szoktam így postázni és soha nem tették még szóvá:)
2021. jan. 6. 13:29
 2/14 A kérdező kommentje:
Értem , és ha a szállítás során valaki észreveszi hogy a levélben egy ékszer nyaklánc van akkor ellophatja nem ? te ilyet tapasztaltál már ?
2021. jan. 6. 13:32
 3/14 anonim ***** válasza:
87%

"Vagy nincs semmi garancia arra hogy már a szállítás során nem bontják fel és lopják el ?"

Erről van szó!

Hiába fér bele a borítékba, hiába tudnád kiküldeni levélként, ez érték!

Van olyan postai fogalom, hogy értéklevél. Értéklevélként kell feladni. Előre mondom, több ezer forint a díja még országon belül is. Te döntöd el, mekkora az érték, ami a borítékban van. Ha eltűnik a levél, ezt az összeget fizetik ki neked kártérítésként. Ha túlbecsülted, többet kapsz, ha alábecsülted, akkor kevesebbet. Értelemszerűen nagyobb érték esetén drágább lesz a küldése. Ha viszont személyes emlék, családi ereklye akkor ezzel sem vagy kisegítve. Lehet, hogy jobban járnál, ha egy futárszolgálattól árajánlatot kérnél. Hisz maga a tárgy igen kicsi, tehát nem lehet drága szállítani. És futárcégeknél nem szokott eltűnni az áru.

2021. jan. 6. 13:33
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit:

Én próbáltam (egyetlen egy alkalommal) üdülési utalványt küldeni postán. Tértivevényes levéllel ment, de eltűnt, benne 26.000 Ft értékű üdülési utalvánnyal. Hivatalosan kerestettem, annyi derült ki, hogy már arról a postáról nem került ki a levél, ahol én feladtam. Kártérítés? 350 Ft-ot kaptam, a tértivevényes levél feladási díját.

Úgyhogy 1-es válaszoló tanácsát én nem merném megfogadni. Nagyon szerencsés ember, ha rendszeresen így csinálja, és sosem tűnt el neki karkötős levele, de sajnos ebben egyáltalán nem lehetsz biztos.

2021. jan. 6. 13:39
 5/14 A kérdező kommentje:
3 as nem egy drága nyaklánc, és ha tértivevényesként adom fel akkor ki értesítenek ? És itthon mely futárcégek a megbízhatók ? Egyébként igen én is sok jót nem hallottam a magyar postáról ,azt hallottam hogy sok levél el sem jut a címzett személyhez ,
2021. jan. 6. 13:40
 6/14 A kérdező kommentje:
4 az komoly hát igen én is ettől tartok hogy feladom a levelet látják a címet hogy amerika aztán már itt felbontják és annyi főleg ha érzik hogy a levélben van valami ,és látják hogy egy nyaklánc és azt hiszik hogy értékes és annyi
2021. jan. 6. 13:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad ilyet levélként feladni, hanem dobozban csomagként értékét megjelölve + törékeny cimkével feladni. Nem is postával hanem csomagküldővel. Az a +1500-2000 ft nem számít már
2021. jan. 6. 13:52
 8/14 A kérdező kommentje:
7 es a pénzt nem sajnálom csak az a lényeg hogy megérkezzen , tehát akkor mindenképp csomagként csomagküldővel küldjem nem ?
2021. jan. 6. 13:57
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Futárcégeket ilyen szempontból nem ismerek.

Az eltűnt levélnél senkit nem értesítenek. Neked kell gyanakodnod, hogy ha X idő múlva sem jött vissza a tértivevény, akkor fölhívod a címzettet, megkapta-e, és ha ő sem, akkor bemész a postára (nem muszáj abba, ahol feladtad), kezedben a feladáskor visszakapott papírral (ajánlott blanketta) és elmondod a problémádat.

De inkább ne juss el ide, mert akkor már nincs sok esély, hogy előkerül.

2021. jan. 6. 14:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát nézegettem eddig a fedex ,az ups , a gls , dpb, és ügye a magyar posta van ti melyiket választanátok ?
2021. jan. 6. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!