Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért viszonyulnak máshogyan...

Miért viszonyulnak máshogyan az emberek a lányokhoz?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom felfogni. Mondok rá egy példát. Iskola kémiaóra, ha egy lány puskázik akkor kap egy "ejnyebejnyét", viszont ha ezt fiú csinálja kap egy 1-est és még szaktanári figyelmeztetőt is. Mi ez a kivételezés?? Mert nekik/nektek más van a lábatok közt??

Miért érzem azt, hogy ez nem csak az iskolában de a való életben is így van??

2021. jan. 6. 02:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy arra a fiúra többször rá kellett szólni, lehet, hogy egyébként egy szemtelen gyerek, akitől már kivannak a tanárok, és pluszban jött hozzá az, hogy puskázott, az a lány meg egy csöndes, szófogadó gyerek.
2021. jan. 7. 11:00
 12/20 anonim ***** válasza:
8: sok tekintetben egyenlőséget lehet tenni. Vannak biológiai különbséget, de ezeknek miért kéne kihatni arra, hogy ítéljük meg az adott embert, vagy milyen büntetést szabunk rá, mit tekintünk megengedett viselkedésnek vagy öltözködésnek? Ezek egyike se következik a biológiai különbségekből. Észre kell venni, hogy a két nem nem ugyan olyan, de azt se kell erőltetni hogy "A férfiak a Marsról jöttek a nők a Vénuszról teehee" nem, ugyan olyan emberek vagyunk csak biológiailag kicsit mások.
2021. jan. 7. 11:56
 13/20 anonim ***** válasza:

"Vannak biológiai különbséget, de ezeknek miért kéne kihatni arra, hogy ... mit tekintünk megengedett viselkedésnek vagy öltözködésnek?"

Azért, mert olyan a kulturális hátterünk, hogy márpedig nálunk szoknyában nem férfiak, hanem nők járnak (férfiak max. ha skót népviseletben vannak), az ajtón a férfi előreengedi a nőt, stb. Ez mind a kultúra része. Nem csak jogilag lehet (és kell!) elgondolkodni a kérdésen.

2021. jan. 7. 13:17
 14/20 anonim ***** válasza:
30%
De ezt a kultúrát a Fidesz vezette be nem? A férfiaknak sajnos többet kell küzdeni egy normális párkapcsolatért. De például a lift ugyanakkor ér föl, sőt mivel a nő előbb bement és feltartják azzal hogy ott cikáznak előtte és ki szálljon ki. A család centrikus hozzá állást is el lehet túlozni. Egyedül a név örökoésbe vannak előnybe a férfiak. A szebbik nemet kell előnyben részesíteni, ez van. De nem baj, még a végén kiderül hogy mindenki tehet arról minek születik és mikor. De én úgy csinálnám hogy aki jobban le van robbanva az menjen előre.
2021. jan. 21. 23:09
 15/20 anonim ***** válasza:

"De ezt a kultúrát a Fidesz vezette be nem?"

Persze, ahogy azt is a fidesz vezette be, hogy keleten kel a nap, nem nyugaton... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Talán próbálj meg többet olvasni. Pl. szépirodalmat olyan szerzőktől, akik olyan helyen éltek és akkor, ahol és amikor halvány lila fogalmuk se lehetett a fideszrol. Cervantes-tol a Don Quijotét pl.

2021. jan. 23. 01:31
 16/20 anonim ***** válasza:
Utolsóra válasz. Igen, de azok mikor írtak ilyet? Szerintem most egy elöregedett sablont követni nem kell/szabad. Régebben más volt, örülni kell, hogy azóta volt egy-két ember, akinek megtért az esze, de mégis vannak ma emberek, akik a régi, igazsàgtalan minta mellett állnak.
2021. jan. 23. 02:40
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem igazságtalan volt, hanem kulturált. Nem érdemes a furdovizzel együtt a gyereket is kionteni a kadbol.
2021. jan. 23. 04:17
 18/20 anonim ***** válasza:
54%
Jól mondja a 16-os. 14 voltam, és igen, kéne többet olvasnom, de csak azért mondtam a fideszt mert ők támogatják a sok gyereket. Látszik hogy a nőket előnybe tennék, de mi van azokkal akik nem akarnak vagy nem lehet gyerekük, vagy túl a klimaxon ott állnak az út szélén kéregetve mert a milliárdos pasijának elég volt 20 év a kapcsolatukból. Legalább magát ne hazuttolja meg senki. Én hazudhatok, de én nem vagyok befolyásos személy.
2021. jan. 23. 10:01
 19/20 anonim ***** válasza:

"a nőket előnybe tennék, de mi van azokkal akik nem akarnak vagy nem lehet gyerekük"

Nem a nőket akarják "előnybe tenni" (tényleg olvassál többet ;-) ), hanem a gyerekeket, ezért nem a nőket, hanem a gyereke(ke)t nevelő nőket és férfiakat támogatják függetlenül attól, hogy a vérszerinti gyereküket nevelik-e, vagy másét.

"a milliárdos pasijának elég volt 20 év a kapcsolatukból"

Ez egyáltalán nem sűrűn fordul elő, mivel relatíve kevés a milliárdos.

Amúgy meg az is a Fidesz által támogatott szerintetek elavult nézet, hogy vegye magát sokkal komolyabban minden nő (és férfi is, csak most a nőkre hegyezted ki, akkor beszéljünk róluk), és ne adja magát oda olyan könnyen, mint sokan manapság, akkor sokkal kisebb eséllyel járnak majd így. Lásd: keresztény értékrend, a házasság szentsége, stb.

2021. jan. 23. 19:19
 20/20 anonim ***** válasza:
A nők albérletet is olcsóbban kapnak mint férfiak.
2021. febr. 9. 04:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!