Melyik a jobb munkahely: call center vagy gyári betanított munka?
Ha fizikailag birod akkor a gyár jobb.
Nekem mindkettőben van tapasztalatom a gyarban jo volt a társaság és jobban fizetett
De azért állni nehéz ...
A Call center kényelmesebb ülő de pénzben kevés.
Szerintem egyik sem jó, én mindkettőt próbáltam.
Call center: egy fülessel a fejeden ülsz egy számítógép előtt, ha kimenő hívás, akkor a rendszer automatikusan hívja az embereket egy adatbázisból, neked meg ugyanazt a sablon szöveget (pl. online kérdőív, szolgáltatás ajánlása) kell olvasni minden alkalommal amikor felveszi valaki. szerintem a kimenő hívás a jobbik eset, mert az elején rákérdezel hogy alkalmas-e az időpont, ha nem akkor vége a beszélgetésnek, ha igen akkor olvasod tovább a megadott szöveget ő meg válaszolgat. a bejövő hívás sokkal rosszabb, ez lényegében egy telefonos ügyfélszolgálat, mindenféle problémákkal hívogatnak egész nap, neked meg ügyelni kell arra hogy készségesen válaszolgass és még valami megoldást is adj (folyamatosan visszahallgatják a hívásokat, szóval ha valami nem jó egyből szóvá teszik). én olyan ügyfélszolgálatról tudok véleményt mondani, ahol naponta 8 órában volt 50-70 hívásom, ez azt jelenti hogy megállás nélkül hívnak, ami roppant idegesítő, főleg ha 50-ik alkalommal hívnak azzal a problémával amire valójában senki nem tudja a megoldást, de neked készségesen végig kell vezetni minden lépésen ami megoldhatja. ráadásul a legtöbb helyen menni kell hétvégén is meg van délutáni műszak (12-20), azt mondom hogy kevesebb hívással és h-p 8-16ig tartó munkaidő mellett nem olyan vészes, de olyan helyet nehéz kifogni.
Gyári munka: ha betanított gyártósori munkáról van szó, akkor ugyanazt a pár munkafolyamatot ismétled végtelen alkalommal egy gyártósor mellett (ülve, állva, járkálva, találkoztam már mindegyik változattal), amit szintén nagyon hamar meg lehet unni. annyi az előnye hogy a legtöbb esetben nem kell senkivel beszélgetned, meg sem kell szólalnod. a legtöbb gyárban 3 műszakos beosztás van ami azt jelenti, hogy délelőttös (6-14), délutános (14-22) és éjszakai műszakba oszthatnak be...tehát vagy hajnalban kell kelned vagy késő este érsz haza vagy nem fogsz aludni éjszaka. a gyárak csarnokai általában nehezen megközelíthető külvárosi részeken találhatóak szóval az utazás is macerásabb mint egy belvárosi irodaépület esetén. a munka nagyon kötött, nem mehetsz el csak úgy szünetre, mivel a termelés nem állhat le egy percre sem, mindig jelezni kell ha menni akarsz meg sietni kell vissza. mivel fizikai munkáról van szó így jobban el is fáradsz mint a call centeres munka esetén. mivel betanított gyári munkára bárkit felvesznek, így ott találkozhatsz kőbunkó egyénekkel míg azért a call centerre ez nem jellemző. a gyárak mellett szól a nagyobb fizetés mert van ahol a nettó 200at is megadják bár hallottam már olyan helyet is ahol csak 130at fizetnek szóval attól azért jobb a call center, de lényegében mindkettő csak átmeneti megoldásnak teszi meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!