Tudnátok mondani olyan szabályokat, törvényeket, amik betartásával az ember csak saját magának tesz jót, és ha nem tartja be, akkor azért megbüntetik?
Figyelt kérdés
Ilyen pl. a biztonsági öv becsatolása az autóban. Attól hogy én nem kapcsolom be, más ugyanannyira fog megsérülni egy ütközésben, csak engem véd meg, és ha nem kapcsolom be akkor mégis engem büntetnek meg.
Vannak még ilyenek?
2020. dec. 28. 12:21
1/5 anonim válasza:
Közlekedésben csak ilyen szabályok vannak. Az utcán is mindenhol. Társadalomban se azért vannak a törvények, hogy szivasson, ilyen pl drogok illegalizációja. A te javadat szolgálja ha nem szedheted.
2/5 anonim válasza:
Gyalogátkelő használata. Ha nem a zebrán mész át vagy a piroson, akkor megbüntetnek.
4/5 anonim válasza:
Ne menj ki meztelenül az utcára sétálgatni.
5/5 anonim válasza:
TB fizetése szerintem pont nem ilyen, hisz az a társadalom érdeke más embereké. Ha szegény vagy és nem birnad fizetni az ellátást akkor a te érdeke IS, de például ha egy tök egészséges ember vagy aki sosem megy orvoshoz és/vagy jómódú vagy akkor nem érdeked fizetni a tb-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!