Miért használ még mindig sok ember sárga csekket a rezsi kifizetésére?
És itt nem az öregekről beszélek, akik nem értenek az internethez, hanem fiatal vagy középkorú emberekről, akiknek internetük is van meg okostelefonjuk is. Sokkal egyszerűbb kifizetni online pár kattintással mint sorban állni a postán, főleg hogy nem is egyszerre jön meg az összes csekk. Tudom, hogy sokan úgy vannak, hogy nem rögtön fizetik ki, hanem halogatják, de ezt online bankkártyás fizetéssel is meg lehet oldani.
Ismerőseim közül rengetegen még mindig csekket használnak, holott ki se lehet venni a kezükből az okostelefont.
Bizonyított tény, hogy jobban lehet spórolni készpénz használatával.
Én egyébként vegyesen használok csekket és egyéb módokat.
Szüleim szinte mindent neten fizetnek be, kivéve a vizet - azt sárga csekken.
A vízszolgáltató nem vonta soha rendesen az összeget, és volt, hogy a végén utólag kellett egy nagy összeget befizetniük, mert rosszul jött ki az elszámolásnál. Édesanyámnak egyszerűbb, ha ezt inkább sárga csekkel oldja meg.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Úgy érzem a legtöbben kicsit félreértették a kérdésemet. Én mindenkit tiszteletben tartok, nekem teljes mértékben mindegy ki hogy fizeti a csekkjeit, azt is értem, ha valaki a készpénzt részesíti előnyben. Elsősorban olyanok véleményére voltam kíváncsi, akik rendelkeznek bankkártyával de mégis jobban szeretik a postán feladni a csekkjeiket. A kérdésem egyébként az ihlette, hogy kb 15 ember állt a helyi posta előtt csekkekkel a kezében, ráadásul többségében fiatalok, valamint a saját ismerőseim közt is van sok, akiknek van kártyájuk és okostelefonjuk is mégis a papíralapút preferálják.
12-es vagyok.
Még annyi, hogy vállalkozóként általában készpénzben kapom a munkadíjamat, ezért ha bankon keresztül akarok rezsit, vagy bármit fizetni, akkor be kell mennem a bankba, a számlámra tenni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!