Nem lehet kiszűrni az ideggyenge pánikoló embereket az utakról?
A PAV-ot elég baj szerintem, hogy nem alkalmazzák már.
A szitu a következő: Iszonyúan jeges csúszós volt az út. Pont egy kanyargós hegyre fölvezető út.
Megyek megy, nékezek a kanyar előtt, hát basszus semmi nem történik. Na kakor leszállok a fékről, kormánnyal megpróbálom úgy korrigálni, hogy oldalt csússzak, azzal is növelve a tapadást. Kocc, belekoccanok az előttem már 3 összekoccant autóba.
Kiszállunk, senkinek semmi baja, a legelső volt nagyon összetörve. Tényleg senkinek semmi baja, mindenki jár, fut, beszél, csak 40-el ment bele az első a szembe jövő autóba a jég miatt, még a légzsák se nyílt ki.
Na, akkor 2 embert kiküldtünk, hogy állítsák meg a forgalmat akik jönnek a hegyről lefelé. Szó szerint rohantak, mert azon az útszakaszon 70 a korlát. És köd is van.
De késő volt, érkezik elfelé egy középkorú nő. Látja a 4 autót összeborulva, belelép a fékbe. Látni, hogy mind a 4 kerék áll, össze vissza tekeri a kormányt és sikoltozik. Mi az út szélén intünk neki és kiabál mindenki, hogy ne fékezz!, a fékről lépj le!
De nem, továbbra is sikoltozik, de már a kormányt se fogja.
kb 50-el belerongyol a kocsimba, ami ugye keresztbe állt az útnak.
Ki se tudott szállni, segítség nélkül, akkora trauma érte.
Nem fura egy kicsit, hogy 2-en egy 40+40km/h-ás frontális karambol után vígan szállnak ki, plusz az utánuk következők akik a már álló autókba 40-50-60al rongyoltak bele, közben meg egy kb 50-60as nő a kocc ELŐTT nem tudja kontrollálni magát? Ez így eléggé aggasztó.
Kigurul egy labda az útra, akkor rámhúzza a kormányt a szembesávban?
A kiérkező mentők is mondták, hogy így nagyon nem kéne vezetnie. Nekünk meg köszönet, hogy be voltunk kötve, mert a légzsák már 80nál (40+40 frontális) sem nyílik ki a modern autókban.
Nem irányíthatatlan, csak addig amíg fékez :)
Nem kell nyugodtnak maradni, én sem voltam nyugodt. Hát honnan tudtam volna, hogy meghalok-e vagy sem? Rohadtul nem ilyen egyszerű.
Oda kéne figyelni. Ha látja, hogy fékezéskor meállnak a kerekek és irányíthatatlan, akkor talán abba kéne hagyni a műveletet.
Én egyszer beszorultam a dugóba egy körforgalomban, és egy szintén kb. ilyen korú nő jön a belső sávban, hogy ki akar menni a kijáraton. Gondoltam, ok, dugó van, majd sorra kerül, és kimegy. Reggel volt, gondolom már késésben volt a munkahelyéről, és a pánikolástól annyira összeálltak az agysejtjei, hogy elkezdte rámhúzni a kocsiját. Nem is tudom, mit akart, átjönni rajtam?? Rádudáltam, és nem hagyta abba. Végül beletenyereltem a dudába, így tudtam kizökkenteni szerencsétlent annyira, hogy befejezze.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!