Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van ilyen sok összeesküv...

Miért van ilyen sok összeesküvés elmélet a koronavírus járvány kapcsán?

Figyelt kérdés
Akkor mégis van valami igazság tartalmuk?

2020. dec. 8. 13:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Aki kiralálja figyelmet kap. Pl. Olvasol a laposföldről, magadba-szívod a tudás hatalmát és szakértősködöl a neten hozzászólásokban. A tudóskák akik ide írnak mindig képesek neked figyelmet adni, megtéríteni a helyes útra, közben figyelmet kapsz, ez mindegy milyen hiszen a gyerekek sem azért rosszalkodnak, mert rosszak. A folyamat során sokat tanulsz az elemi iskolában kihagyott tananyagokról, fizika, biológia,földrajz,matek, és a vesszők helyes használatáról.
2020. dec. 8. 16:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

10-es válaszolónak(5-ös vagyok),

megértem amúgy mind a két oldalt. Megértem miért hihetetlen a legtöbb "konteó", még a koronavírus előtt évekkel találtam szembe magam a legtöbbel és nem tudtam elhinni, hogy van aki ezeket komolyan mondja. Most már a legtöbb dolgot értem és itt nem azt kell gondolni, hogy szerintem a Föld lapos. Szerintem a legnagyobb baj a normális kommunikáció hiánya a két tábor közt, de ez mondjuk bármelyik témában megfigyelhető. Általában az emberek azt hiszik, hogy csak a saját igazuk a valódi igazság és azt probálják ráerőszakolni a másikra, úgy, hogy nem is figyelnek arra, hogy a másik mit mond. Illetve ha valaki erőszakos, csak az ellenkezőjét éri el úgyis, mint nálad is a tanárnőd. A baj az, hogy mindenki meggyőzni akarja a másikat,ahelyett, hogy nyitottan állnánk a másikhoz. Nem kell elhinni/befogadni mindent amit mond a másik, nem is kell egyetérteni, de lehet ezt normálisan is.

Nem vagyok se diplomás, se nem a másik véglet,hogy elolvasok egy blogot és már úgy osztom tovább, hogy ez az igazság, mindenki csak ezt higyje el. Rengeteg mindent tanultam a kvantumfizikáról, az űrlényekről, az életről, az asztrális síkról. Nagyon sok kérdésem volt egész életemben és szép lassan mindre megkapom a választ.Persze nem mások igazságát szeretném én se integrálni az életembe, sok dolgot tapasztaltam én magam is, ami csak megnyitotta ezt a világot előttem. Számomra ezekről tanulni nem hülyeség és a tanultak alapján,sokkal több mindenre van befolyásunk mint hinnénk. De nem is ez a lényeg.

Az egyensúlyt kéne ebben is megtalálni, nem elhinni mindent amit az interneten olvasunk, de ugyanígy nem elhinni mindent csak mert a TV-ből jött. Az jó dolog, ha megkérdőjelezünk valamit és elgondolkozunk rajta, de ha azt hisszük tudjuk is az "igazságot" sem szabad ráerőltetni senkire, főleg ha nem kérdezi. A legtöbb embernek körülöttem fogalma sincs milyen témák érdekelnek, mert nem hozom szóba őket, őszintén kicsit félek a reakcióktól. De ez a kognitív disszanonciának is betudható.

A lényeg a lényeg, hogy ne nézzük egymást hülyének csak mert más a véleménye, egyetérteni nem kell, de tisztelettel tegyük azt.

2020. dec. 8. 17:44
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A kínaiak jópár ideje csak hallgatnak, nem feltétlen akarják kimondani, mi is történt valójában. Egy rendkívül ismeretlen dologgal találkozott most az emberiség, ami ismeretlen, vagy részben ismeretlen.

A net által "mindenki" okos, így jön össze az összeesküvés-elméletek összesség.

2020. dec. 8. 18:50
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

12es (10-es vagyok)

Ebben egyetértünk amúgy, hogy egyensúlyra kellene törekedni és nem megtéríteni egymást. A fő probléma itt inkább az, hogy a bezártságtól, a nagy munkanélküliségtől, esetleg gyásztól sokkal feszültebbek az emberek és egyre inkább egymáson töltik ki a feszültségüket, nem tudják megfelelően kifejezni a gondjukat sem.

A másik probléma meg az, hogy nagyon szélsőségesen élik meg ezt a helyzetet a két ellenpóluson elhelyezkedők és a vírustagadók a kollektív szabályokat el akarják vetni ami meg a veszélyeztet betegeket készíti ki. Sokan nem értik meg azt, hogyha magukért nem is teszik meg a szükséges lépéseket, akkor másokért megtehetnék.

Engem személy szerint nem érdekel ki miben hisz, amíg az nincs hatással az életemre és nem akar megtéríteni, de itt a szabálykövetés másokra is hatással van. Szóval ha valaki hülyeségnek tartja a maszkhordást de felveszi a metrón és nem liheg rám akkor nem érdekel ha más véleményen vagyunk.

Gondolom lejött a kommentjeimből, hogy én is követem a szabályokat, bár valószínűleg márciusban én is COVIDos voltam. Akkor még kórházi karanténozás volt ezért nem mertem leteszteltetni magam, hazamentem és nem mentem sehová 2 hétig. Egy sima légúti betegségem volt maximum hőemelkedéssel, 1 napig nem éreztem szagokat, ízeket meg 2 hétig köhögtem. Aztán 2 hónap múlva a semmiből strokeot kaptam a húszas éveimben és az autoimmun pajzsmirigy alulműködésem átfordult túlműködésbe 10 év után. Itt már kezdtem sejteni, hogy lehet mégis COVIDos voltam. Minden vérvételemen van új meglepetés azóta, szóval ha tényleg COVIDos voltam, akkor nekem tényleg megváltoztatta az egész életemet... Na én mostmár veszélyeztetett csoportba tartozom akár a COVID miatt alakult így az életem, akár nem és ezért például engem lestresszel ha valaki nem tartja a szabályokat, mert megjártam az intenzív osztályt és nem szívesen kerülnék vissza...

2020. dec. 8. 19:25
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

14es, 10-es vagyok.

Megértelek, hogy mivel első kézből tapasztaltad hogy mekkora hatással lehet ez a vírus az életünkre. Én sose tagadtam a létezését, tudom, hogy van. A maszkkal nem értek egyet, de felveszem mert tudom, hogy másokat megnyugtat, illetve én sem szeretnék senkit veszélyeztetni.

Szóval a vírus nagyon is valós és mégha szerintem a számokkal játszanak azért (fertőzöttek, halottak száma), attól független azt se szabad gondolni, hogy komolytalan. Csak a mögöttes cél kérdéses, mert úgy gondolom, nem a természet műve volt ez a vírus.

Remélem minden rendben lesz veled és nem lesz semmi maradandó karosodasod! Ha megfogadsz egy tanácsot, az oregano olaj nagyon jó természetes antibiotikum, nekem minden betegségem alatt sokat segített. Csak probiotikum emellé is ajánlott.

2020. dec. 8. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!