Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Féltek a haláltól?

Féltek a haláltól?

Figyelt kérdés

Ti féltek a haláltól? Szerintetek mi lesz a halál után? Van itt valaki aki abban hisz, hogy semmi se lesz utána?

...ezt a kérdést egyrészt puszta kíváncsiságból tettem fel.

Másrészt azért mert én inkább kíváncsi vagyok (hogy mi fog történni) mint, hogy félnék tőle. Persze, hogy nem várom de nem is félek tőle.

2020. dec. 4. 20:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Csak találgatni lehet mi történik a halál után. Halálközeli élmények, hipnózis nem biztos hogy a valóságot adják vissza. Személy szerint hiszek benne hogy a fizikai test az a halhatatlan lélek átmeneti eszköze. Haláltól nem, viszont a szenvedéstől kiszolgáltatott helyzettől igen. Az utóbbit lehetőleg kihagynék.
2020. dec. 5. 10:27
 12/17 anonim ***** válasza:
11. kihagynám
2020. dec. 5. 10:28
 13/17 ...Laci ***** válasza:

A logikám azt mondja nekem, hogy az elkerülhetetlentől nincs értelme félni.

Másrészt a halál utáni lét számomra - bár hívő vagyok - sok ismeretlent tartogat. Mégis úgy fogom fel, hogy aggódás helyett inkább munkálkodom azon, hogy minél jobb ember legyek. Azután, ha így tudtam élni, bátran vállalhatom az élet utáni életet. Egyszerűen nincs idő az aggódásra, ha így élünk.

2020. dec. 5. 14:56
 14/17 anonim ***** válasza:
Én már nagyon akarom és várom a halálomat. Az életemet gyűlölöm, mert rengeteg s.z.a.r dolog történt velem az életem során. A gyerekkoromban terrorizált az apám, az iskoláimat úgy végeztem el, hogy gyűlöltem iskolába járni, mert a fiú osztálytársaim általánosban terrorizáltak, gimnáziumban pedig a lány osztálytársaim csúfoltak a külsőm miatt mindig gúnyt űztek belőlem. Azonkívül sosem voltak igaz barátaim, akiknek fontos lettem volna, sosem volt párkapcsolatom, még 30 évesen is szűz leszek, szóval én öngyilkosságra készülök. Én istenben, sátánban, mennyországban, pokolban, reinkarnációban, szellemvilágban, démonokban nem hiszek. Szerintem a halál után nem lesz tudomásunk semmiről és ugyanúgy nem fogunk létezni, mint ahogyan születésünk előtt sem léteztünk. Szóval a halál jó dolog, én örülök, hogy dönthetek arról, hogy mikor, hogyan és hol érjen véget az életem. Már várom az élet utáni nagy büdös semmit. A 7-es válaszolónak meg üzenem, hogy én inkább hiszek a tudósoknak, meg a tudománynak, mint a bibliának és az egyháznak. Különben is, ha létezik isten, akkor ez egy nagyon gonosz isten, mert hagyja éhezni a szegényeket Afrikában és világszerte, meg a rengeteg háború és tömeggyilkosság, amik a történelem során történtek, azok nem történtek volna meg, ha az isten törődne velünk és szeretne bennünket.
2020. dec. 7. 10:58
 15/17 anonim ***** válasza:
53%

Az a helyzet, hogy a halállal csak a földi élet ér véget. Az ember szelleme tovább él, mivel a szellem halhatatlan. Az a nem mind1, hogy hol él tovább.

Menny van és pokol. Aki hisz Jézusban, befogadja Őt életébe, az újjászületik és nincs mitől tartania. Aki nem hisz elkárhozik. Ez a 2 lehetőség van.

Viszont a jó hír, hogy amíg él az ember, addig bármikor megtérhet, utána nincs visszaút

2020. dec. 8. 21:43
 16/17 anonim válasza:
Kedves Utolsó! És aki soha az életében nem hallott Jézusról, azzal mi a helyzet (pl: Afrika szegényebb országai 100 évvel ezelőtt)
2020. dec. 14. 13:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Isten adott minden embernek lelkiismeretet. Különbséget tud tenni jó és rossz között. Ha nem hallott semmilyen formában az Evangéliumról, akkor véleményem szerint a tettei alapján ítéli meg azokat az embereket. Isten igazságos és kegyelmes.
2020. dec. 19. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!