Felvennétek a gépjárművezetést tantárgyként a középiskolai oktatásba?
Úgy képzelem el, hogy valamelyik olyan tantárgy helyett sokkal hasznosabb lenne ami töltelék/felesleges (ezt mindenki döntse el maga, hogy melyiket tartja annak) mint pl. történelem, irodalom, kémia, testnevelés.
Érettségi tantárgy lenne a kresz, és utána egyéni döntés alapján, egy bizonyos időn belül le lehetne tenni a forgalmit is.
Mit gondoltok erről?
Én már régóta azon a véleményen vagyok, hogy ennek manapság alapvetőnek kellene lennie. Egyrészt a KRESZ oktatásának és megkvövetelésének, már fiatalon biciklis, gyalogosként.
Másrészt sokkal jobb lenne ha nem "kötelező harmincóra" alapon menne a vezetés, hanem az alapokat már meg lehetne tanulni és elsajátítani fiatalon. Értem ez alatt az autó alapvető kezelése, alap feladatok mint manőverezés, parkolás, stb.
viszont magát a vezetést már pszichológiai alkalmassághoz és sokkal szigorúbb követelményekhez kötném.
Én is így gondolom, bár pszichológiai alkalmassághoz nem kötném. helyette szimulációval (VR-ral pl) meg kormánnyal elképzeltetnék velük vezetés közben előforduló potenciális stresszhelyzeteket, és figyelném a reakciójukat, ami alapján kiértékelném hogy alkalmasak-e rá.
Szerintem marhaság! Ha a töri, tesi meg ezek feleslegesek, akkor veled van baj. Eleve azért kell a tesi, mert a fiatalok többsége keveset mozog, és te ezt nem hogy elvennéd még mindenkire rádugmálnád a vezetést. Ilyen hozzáállással hamar megszaporodnának a túlsúlyos emberek.
Szerintem úgy kéne, hogy a KRESZ választható legyen mint tárgy.
Miért van velem baj? Azért mert ezt a 4 tantárgyat nem szerettem? Mormogva de ugyanúgy bemagoltam mindet. Alapból mozogni jó dolog, de ne kelljen már ráerőltetni az emberekre, főleg osztályozni, ezzel megfelelési kényszert kialakítani a folytonos versengések miatt, + a focit orrba szája erőltetni még ott is. Rádugmálnám a vezetést a fiatalságra? Nem lenne kötelező vezetni, de legalább alap közlekedési szabályokkal tisztában lennének a fiatalabbak, ezáltal az idő múlásával egyre több ember is, és gyalogos/biciklis hibájából eredendő baleset is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!