Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mikor lesz olyan amikor az...

Mikor lesz olyan amikor az emberek komolyan veszik mások egészségét?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy boltban irodában stb helyeken állandóan mentegőznek, hogy azért fújják az orrukat mert csak meghűltek, és bizonygatják, áhh ők nem fertőznek, nem lázasak, dehát muszáj dolgozniuk.

2020. nov. 30. 11:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Volt még olyan, hogy inkább táppénzre kellett mennie valakinek de akkor sem tette, ha nagyon kellett volna?
2020. nov. 30. 13:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Én 34/L, de én is voltam már így
2020. nov. 30. 13:42
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

Én elfogadom, hogy az alacsony fizetésből élők inkább így dolgoznak, amíg nem zavarja haza őket a főnök, ettől még nyilván nem jó, ha a fél kollektíva lerobban.

Viszont az bosszant, hogy én olyan helyen dolgozom, ahol működhetne az állandó home office, de sokszor még arról sem kapunk infót, hogy akivel valamelyik nap még együtt dolgoztunk, az másnap lázasan megy haza, egyébként covid kontakt és így jár be dolgozni, és még pozitív is lesz a tesztje. Nálunk a vezetők nem támogatják az otthoni munkavégzést, csak akkor engedélyezik, ha nincs más választásuk, de akkor is csak minimális mértékben.

2020. nov. 30. 13:47
 14/16 A kérdező kommentje:
13: Mintha én írtam volna, ez volt itt is, de ez van náthával, influenzával is. Direkt le is tagja, hogy lázas lenne. Közben meg a saját laptopomon lenne 1 órás munka, de áh azért gyere be megfertőződni
2020. nov. 30. 13:51
 15/16 anonim ***** válasza:
57%
Nekem volt egy kollégám, akivel egy helyiségben dolgoztam és állandóan bejárt betegen. Persze az óvodás gyerekük rendszeresen szállította nekik haza az éppen taroló kórokozókat, ő meg hozta be őket. Akkor maradt otthon, ha magas láza volt, de ahogy lement, jött dolgozni, én meg dőltem ki miatta kéthetekre minden alkalommal. Aztán egyszer besokalltam, amikor megint folyt össze a taknya-nyála, de hogy ő jól van, mert csak "tegnap volt beteg". Átmentem dolgozni egy üres helyiségbe. Akkor meg mint az ártatlan bárány, tisztára a szívére vette. Amúgy tök jól élnek, saját lakás, autó, minden, és a munkahelyen se tart senki fegyvert a fejéhez, hogy ne menjen betegszabadságra, de én nem tudom hogy ennyire utál otthon lenni vagy munkamániás... nekem viszont jóval nagyobb érvágás volt minden alkalommal, hogy sokkal jobban és hosszabb ideig megviseltek a tőle elkapott fertőzések.
2020. nov. 30. 14:32
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

"...dehát muszáj dolgozniuk.":

Igazad is van, meg nem is. Igazad, mert így önmagát-környezetét veszélyezteti, nem hagyja saját magát sem meggyógyulni, stb.

Nincs igazad, mert 14 éve a Vezír kellett ennek a társadalomnak, aki pedig kimondta, hogy munka alapú társadalom van: a segélyeket, a táppénzt megnyirbálták, tehát nekünk ez kell. Valamit valamiért.

Ilyen feltételekkel az ember bolond lenne elmenni TP-re, és társaira.

2020. nov. 30. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!