Mekkora az a súly amit még lazán bírsz cipelni?
Kozepiskolaban guggolnom kellett a 100 kg-os osztalytarsammal a hatamon, o egyertelmuen sok volt :D
25 kg-ot viszont siman elbirok. 24/F edzetlen.
Ha odafigyelek arra, hogy hogyan emelek, akkor 29-30kg a felső határ. Egyszer nem figyeltem oda, azt hosszú ideig megéreztem.
36 éves nő vagyok, rendszeresen mozgok munkán kívül. A pandémia előtt jártam csoportos edzésre, több sportot is kipróbáltam (erősítés, jóga, spinning, aerobic, sárkányhajó evezés...), most maradnak az egyéni sportok (gyaloglás, kocogás, kirándulás/túrázás, kutyával), illetve a bevásárlást is cipelni kell. :-)
Ez kicsit függ attól, hogy mennyire tudom megfogni az adott dolgot, meg hogy hol fogom.
50+ kg-s osztálytárssal a hátamon még elég jól tudok futni.
A 40 kg-s cementes zsákot kézben nem bírom.
És 2 darab 15-20 kg-s vízzel teli vödröt egyszerre elbírok. (Pontos adatot nem tudok.)
19/L falusi (de az is megjegyzendő hogy 50 kg vagyok csak :D )
a tárgy formájától is függ szerintem.
pl egy akkumulátor kb 10kg annyira nem nehéz,de egy szögletes éles sarkokkal ellátott kocka.
amikor zárlatos lett az enyém és újat kellett vegyek,akkor éjszaka haza bkv ztam és másnap 20 km ert bringáztam a hátizsákomban 1 ilyennel a kocsimhoz,én azt hittem megdöglöm,annyira fájt:D
többször is meg kellett állnom pihenni,meg pulóverrel kitömni a hátizsákot,de nem sokat segített.
Sziasztok sport kategóriából tévedtem ide.
Erőemelő vagyok.
Koffercipelés van versenyen, 2*50 kg-val simán elsétálok száz métert.
Rekord 2*90 kg-val(koffersúlynak mondják)száz méter séta.
Béla48F
197cm
147kg
kar55cm
Attól függ, mit és mekkora távon kell cipelni. A heti nagybevásárlásaim során rendszeresen akasztok a vállaimra tíz kilónyi kacatot kényelmetlen szatyrokban, egy-két órát kibírok velük, de utána napokig véraláfutásos és izomlázas vagyok. Hátizsákban valószínűleg probléma nélkül elcipelnék ennyit, mert nem az a fő gond a szatyrokkal, hogy nehezek, hanem az, hogy csúszkálnak és tele vannak szögletes dobozokkal, amik miatt úgy kell tartanom magamat, hogy ne nagyon álljanak bele az oldalamba.
Kézben talán még ma is meg tudnék emelni húsz kilót (cipelés nékül), de régóta nem próbáltam. A rekordom tizensok éve egy harminckilós habarcsos zsák volt. (edzetlen 32 éves nő)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!