Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a nagyobb bizonyíték arra,...

Mi a nagyobb bizonyíték arra, hogy elcseszett világot élünk, mint az, hogy aki középiskolában egy lusta, szemtelen disznó volt, annak most jól fizető, akár főnöki állása van, míg aki kitűnő tanuló volt, az alig nettó 120 körül keres?

Figyelt kérdés
2020. nov. 24. 14:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
10: Bazgemáhogy :)
2020. nov. 24. 16:07
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Nem a lexikális tudásodért fizetnek, meg a papírodért, hanem a hard és soft skilljeidért. Szerintem ebben semmi igazságtalan nincs, sőt.

Egyébként már az is megfordult a fejemben, hogy esetleg nem az egyik volt barátom írta-e ki ezt a kérdést, akivel osztály és szobatársak voltunk, ő mindig kitünő volt, én meg közepes.

Na, neki nagyon fájt, hogy világ életemben jobb melóim voltak több fizetéssel, mint neki. Szerinte is igazságtalan ez, hiszen én szerinte csak egy lusta voltam, még a matek hármas érettségimnél meg is jegyezte, milyen egy ostoba vagyok. Már nem vagyunk barátok egyébként.

2020. nov. 24. 16:57
 13/15 anonim ***** válasza:
66%
Attól, hogy vki középiskolában kitűnő, nem kellene, hogy aranytálcán kapja a jó fizetést és az elismertséget - mondom ezt kitűnő tanulóként. Senkit nem érdekel, hogy te mennyire magoltad be a pákozdi csata eseményeit, ha érteni nem értesz IGAZÁN semmihez, nem tudod felmérni, milyen állásra lennél alkalmas... főleg, ha pl. középsuli után cs.el bele a tanulásba / nem fejleszted magad semmilyen téren.
2020. nov. 24. 18:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem a világ az elcseszett, hanem az iskolarendszer, ami semmilyen szinten nem alkalmazkodik hozzá.
2020. nov. 28. 17:41
 15/15 anonim válasza:
Fu én rohadt lusta voltam a középiskolában. Abszolút nem volt motivációm, fogalmam sem volt arról, hogy mit kezdjek az életemmel, volt egy pár olyan évem, mikor nagyon megindultam a lejtőn. Azóta azonban eltelt 15 év, megtaláltam a helyem, az utam, amin járni akarok, saját vállalkozást indítottam amibe több munkát fektettem, mint előtte bármikor bármibe. Az ember változik, a középiskolai teljesítménye pedig nem feltétlenül tükrözi azt, hogy valójában mire képes. Az én színötös volt osztálytársaim közül is rengetegen ragadtak meg a 120.000nél:) persze szerencsére vannak, akik sikeresek lettek,sokra vitték.
2021. jan. 1. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!