Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki lehet jelenteni hogy a...

Ki lehet jelenteni hogy a vírus összehozta a családokat?

Figyelt kérdés

Este 8 után nem látok utcán lévő embereket, így hétvégén is kevesebb az élet mindenfelé. A családosak és párban lévők otthon töltik az időt, többet foglalkoznak egymással. Szerintem ez a vírus egyetlen pozitív hozadéka. Sajnos én egyedülálló vagyok, így csak merengek ilyesmin. Talán a karácsony is meghittebb lesz így, jobban becsülik az egymással töltött időt a családok és párok.

(F)

2020. nov. 22. 15:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hideg van már,ilyenkor már nem annyira jó kint lenni,főleg nekem mert én gyűlölöm a hideget.
2020. nov. 22. 17:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát, minket inkább széthúzott, mégjobban. Nem egyenlő a véleményünk a vírussal kapcsolatban. Már vírustagadónak is beállítottak, mert nem a tévét nézem állandóan, s nem rettegek. Retteghetnék akkor attól is, hogy holnap valami barom miatt az úton meghalok, vagy, ami borzasztóbb, kiszolgáltatott helyzetbe kerülök egy életre, s annak valóságalapja is lenne. De a lényeg, inkább széthúzza a családokat, valahol előbb, valahol utóbb.
2020. nov. 22. 17:56
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem húzza szét, épp az hogy összehoz. Legalábbis én így látom bár egyedül vagyok. Ha otthon egy család akkor a férfi nemcsak tévét néz és sört iszik, hanem beáll húst panirozni, porszívózni, és ez mindenképpen összehoz, nem taszító.
2020. nov. 22. 17:59
 14/21 anonim ***** válasza:
Természetesen kivételek vannak, de sajnos nem ez a jellemző.
2020. nov. 22. 18:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Az aztán marhára összehozó, ahol lelki/fizikai terrorban tartja a családfő a többieket. Lásd már a fától az erdőt is, sajnos nem minden család meghitt és boldog, hiába hiszed azt. Most ne gyere megint azzal, hogy "az addig is úgy volt", mert lehet hogy úgy volt, csak most még annál is jobban eldurvult a helyzet sok családban.
2020. nov. 22. 18:04
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Időseknek lehet segíteni, látogatni őket, a korlátozás csak 8 és 5 között van."

Te amúgy hol élsz? Normális ember, ilyenkor úgy kerüli az idősebbeket, mint ördög a tömjénfüstöt. A segítség abból áll, hogy íves mozdulattal ledobják a bevásárlást az ajtó/kapu elé, csengetnek és eliszkolnak. Beszélgetni videón, telefonon.

"Csak nem fognak kirúgni senkit és ha szűkösen is, de mindenhol lesz karácsonyi vacsora"

A büdös nagy realitás, hogy de, ki fognak rúgni. Ha a lecsökkent forgalom miatt nincs annyi bevétel, hogy kitermelje a dolgozó bérét, akkor bizony megválnak tőle. Ismerek néhányat, aki a covid miatt vesztette el az állását, olyanokat is, aki várja, hogy mikor szólnak, hogy nem kell többet bemenni.

----

És nem, ahol alapból gondok vannak, ott pont, hogy nem hozza össze a családokat. Ismerek olyat, akinek a covid miatti létbizonyatalanság volt az utolsó csepp, megint az alkoholhoz fordult.

Szerintem abban is tévedsz, hogy a 8-tól 5-ig tartó kijárási tilalom hozza össze az embereket. Télen úgysem nagyon van mászkálás meg kerti feladatok sem.

Ami összehoz néhány embert az az, hogy nincs hová menni: se rendezvény, se étterem, se kávézó, se kultúrprogram. Sőt, aki felelősen gondolkodik, már az akkor sem ugrált, amikor még nem volt letiltva az összes ilyen. Emiatt az ingerszegény életmód miatt figyelünk jobban a másikra.

2020. nov. 22. 18:20
 17/21 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, én olyan családban nőttem fel ahol érték volt az együtt töltött idő, senki sem vágyott társaságba. Időseket miért nem lehet látogatni? Mindenkinek van mamája, papája, keresztanyja akikkel találkozik is a vírus ellenére is. A boltok is tele vannak idősekkel, aki meg annyira idős és beteg az otthon van ágyban, mert valószínűleg fekvőbeteg.
2020. nov. 22. 18:29
 18/21 A kérdező kommentje:
Rokonokat látva igenis jó ez az állapot hogy nincs közösségi élet, csak otthonlét. Nyilván az ilyen családokat összetartja, de ahol állandó vita és rossz hangulat van, ott valóban nem tesz jót az együttlét, mert mindenki menekülne inkább.
2020. nov. 22. 18:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Az első etapban inkább az lett a vége, hogy mentek a viták, most úgy néz ki, nyugi van, de ki tudja...
2020. nov. 22. 20:17
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit érts meg kérdező, hogy én is el tudom képzelni milyen életed van, de az nem azt jelenti, hogy olyan életed is van. Örülök ha pozitívan látod, hogy összehozta a családot a dolog, de nem értem a kérdést, ha nem hiszed el, hogy nem érted azokat a válaszokat, hogy ez nem mindenhol olyan rózsás. Bárcsak úgy lenne amúgy, hogy minden szép.
2020. nov. 22. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!