Ki lehet jelenteni hogy a vírus összehozta a családokat?
Este 8 után nem látok utcán lévő embereket, így hétvégén is kevesebb az élet mindenfelé. A családosak és párban lévők otthon töltik az időt, többet foglalkoznak egymással. Szerintem ez a vírus egyetlen pozitív hozadéka. Sajnos én egyedülálló vagyok, így csak merengek ilyesmin. Talán a karácsony is meghittebb lesz így, jobban becsülik az egymással töltött időt a családok és párok.
(F)
"Időseknek lehet segíteni, látogatni őket, a korlátozás csak 8 és 5 között van."
Te amúgy hol élsz? Normális ember, ilyenkor úgy kerüli az idősebbeket, mint ördög a tömjénfüstöt. A segítség abból áll, hogy íves mozdulattal ledobják a bevásárlást az ajtó/kapu elé, csengetnek és eliszkolnak. Beszélgetni videón, telefonon.
"Csak nem fognak kirúgni senkit és ha szűkösen is, de mindenhol lesz karácsonyi vacsora"
A büdös nagy realitás, hogy de, ki fognak rúgni. Ha a lecsökkent forgalom miatt nincs annyi bevétel, hogy kitermelje a dolgozó bérét, akkor bizony megválnak tőle. Ismerek néhányat, aki a covid miatt vesztette el az állását, olyanokat is, aki várja, hogy mikor szólnak, hogy nem kell többet bemenni.
----
És nem, ahol alapból gondok vannak, ott pont, hogy nem hozza össze a családokat. Ismerek olyat, akinek a covid miatti létbizonyatalanság volt az utolsó csepp, megint az alkoholhoz fordult.
Szerintem abban is tévedsz, hogy a 8-tól 5-ig tartó kijárási tilalom hozza össze az embereket. Télen úgysem nagyon van mászkálás meg kerti feladatok sem.
Ami összehoz néhány embert az az, hogy nincs hová menni: se rendezvény, se étterem, se kávézó, se kultúrprogram. Sőt, aki felelősen gondolkodik, már az akkor sem ugrált, amikor még nem volt letiltva az összes ilyen. Emiatt az ingerszegény életmód miatt figyelünk jobban a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!