Mi az oka annak, hogy a férfi pedofilt mindenki felkoncolná, míg ha egy nő az elkövető (különösen, ha szép), akkor elfordítjuk a fejünket?
Több fiatal, szép tanárnőről derült már ki, hogy még náluk is jóval fiatalabb, felnövőben lévő, jó eséllyel még szűz fiúkat molesztáltak. Visszagondolva, fiúként én személy szerint örültem volna, ha anno egy csinos tanárnő "megerőszakol". Még egy szám is szól erről (szexi tanárnéni). Még személy szerint is tudok egy sztorit régebbről, amire persze nem derült fény, mert nagyon jól megvolt egymással a két fél, a srác pedig felnőttként sem lett lelki nyomorék az esettől.
Milyen evolúciós okai vannak ennek a nagyon éles megkülönböztetésnek? Anélkül, hogy a gyermekmolesztálást bármilyen formában helyeselném.
Az a baj, hogy (nem akarlak bántani, de) pont a ""magad fajták"" miatt van ez a megkülönböztetés. A szexizmus nem csak a nőkre káros, a férfiakra is. A "mÉ nEm VoLt IlYeN tAnÁrOm NeKeM iS" hozzáállás elbagatelizálja ezeknek a kisfiúknak a rossz élményeit. Igen, kisfiúk. Mert ne mondja nekem senki, hogy az általad említett korosztály felnőtt. És a hírek csak a szép, fiatalos kis asszonykákat kapják fel, de nem csak ilyen van. Hallottam olyanról is, hogy meztelen phcshával ráült a gyerek szájára, mert az túl sokat beszélt (egy nem vékony nőről van szó). És egyébként aki neked vonzó, másnak egyáltalán nem biztos hogy az. Lehet hogy a srác nem akarta, mert barátnője van. Vagy mert meleg. Vagy mert nem jött be neki a tanárnéni. Ne kezeljünk már minden pasit úgy, mintha szexéhes ösztönlények lennének, akik minden lyukra ráugranak, az se baj ha nő...
És egyébként valóban nem pedofília (efebofília, de ne lovagoljunk a szavakon), csak etikátlan. Egy kamasz még fejlődésben van. Lelkileg, szexuálisan, testileg, mindenhogy. Van akinek tényleg jó hogy idősebb tanárnénivel kezdik (fordított felállásban is van), de gondoljunk bele mit okozhat egy nem kialakult személyiségnek és szexualitásnak az, ha egy "második anyával" szexel, akire felnéz, példaként és szex idolként kezeli, de valami rosszul sül el. Minden életszakasznak megvan az egészséges menete, hogy mit, hogyan, mikor kell megtapasztalni. Kicsiként játszol, 6 évesen írni tanulsz, (kis)kamaszként pedig elkezded felfedezni a szexualitásod, egy olyannal aki szintén most kezdi el. Jönnek a timiszerelmek, a csalódások, a "crushok", megtanulsz az ellenkező nemhez közeledni, megtanulsz velük kommunikálni, és begyűjtöd az első cikis szexuális élményeidet. Te elmész fél perc alatt, a lány új makkot farag neked a fogaival, ez ilyen. Persze, ebből a normából van akinek jo ha kilép. De általanosságban káros dolog szintet lépni, mert minden kor egy lépcsőfok a következőhöz, és ha átugrasz egyet, abból jönnek a traumák.
A kérdésre az elején válaszoltam, az általános megítélést az egyének formálják. Ha véleményed szerint egy szép nő kitárulkozásának minden esetben csak örülni lehet (és kell), mert te is örülnél neki, ráadásul ezzel a felfogással nem vagy egyedül, akkor ez lesz a közvélemény.
Egy már menstruáló kislány terhes maradhat, a kamaszfiúk zaklatását meg pont a férfiak bagatellizálják el a "szexi tanítónéni" fantáziálgatásukkal.
Ettől függetlenül etikátlan, akkor is, ha a gyerek kora miatt már nem pedofília kategória.
25.: Etikátlan, de az etikai vétség már nem nem kérdése. :D Ugyanúgy kibsszák érte a tanárt mint macskát szrni.
Ami meg a "szexi tanárnénit" illeti... pls attól, hogy ezen poénkodunk még nem fogjuk kevésbé etikátlannak tartani. XD Vagy most mivel én utaltam az Óvónéni című számra ezért szerintem okays ha az óvónéni molesztálja a gyerekeket? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!