Mi jut eszetekbe legelőször Magyarországról, a magyar emberekről?
Az össznépi irigység és szánalmas ostobaság, lustaság és a szánalmasság.
/Másodjára meg a cuki tehenek, amikor jó időben pihiznek a zöld legelőkön :D/
Irdatlan korrupció, vetítés, oligarchák virágzása, alsó-középosztálybeliek lecsúszása graduálisan a nyomorba, megdönthetetlen populista politikai vezetés.
Romlott lelkű, beszűkült látókörű, eladósodott képmutató emberek. Egy vízió üldözése, melyet nem érhetnek el.
Szép tájak, szép lányok, vidám hagyományok, finom borok és pálinkák, nagyszerű ételek.
Nagyszerű, de elszomorító történelem, igazságtalanság, hátbaszúrások és lázadások.
Szürke hétköznapok, remény egy szebb élet felé, rabszolga munka.
Nekem az otthon biztonsága.
Nemrég bejártam a keleti országrészt, hát elképesztő hogy mit láttam ott. Gyönyörű helyek, kedves, szerény emberek. Pedig el lehet képzelni hogy mire számítottam azok alapján amiket mondanak a vadkeletről.
Én egy unalmas, lepukkant gyárvárosban élek az ország közepén, de a keleti régióban kellemesen csalódtam, kicsit megváltoztatott az élmény.
Akármennyire szidják az országot, szerintem igenis szerencsések vagyunk. Persze rengeteg dolog nem úgy megy Magyarországon ahogy kéne, de vannak sokkal rosszabb helyek. Van ahol háború dúl, van ahol kőkemény diktatúra van, és van ahol a természeti katasztrófák sokasága miatt rossz élni. Mi viszonylag nyugodt körülmények között, biztonságban élünk itt a Kárpát medencében.
Ha egyetlen szót mondhatnék, az "ellentmondás" lenne az, amu eszembe jut.
Itt a Gyakorin például állítólag mindenki szegény, a környezetemben viszont szijte csak jómódot látok, halmozódnak az ingatlanok, szép autók, stb.
Az interneten szinte csak Fidesz-ellenességet látok, választásokkor a teljes ellentéte.
Az interneten mindenki pesszimista és szerencsétlen, az életben többségében belevaló, boldog emberekkel találkozom.
Mondanám még a gyógyvizeket, a gasztronómiánkat.
Milyen "nyomorról", "lecsúszásról", meg egyebekről beszéltek?
Hívjatok fel egy utolsó melós asztalost/kőművest, februárra ad időpontot 50 ezres napi munkadíjért...
Egy kiragadott példa az 1000 közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!