Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy szerencsétlen lúzer vagyok?

Egy szerencsétlen lúzer vagyok?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, anyámmal és testvéremmel élek albérletben.

23 évem alatt nem sok semmit értem el eddig, van egy szakmám (gépiforgácsoló és CNC gépkezelő) amit utálok és már nem is értek hozzá, ezen kívül van érettségim. Jelenleg Kiadványszerkesztőnek tanulok egy esti okj-n, még ez az év van belőle, nagyon tetszik és érdekel is ez a szakma, de úgy tanítják ahogy... Nincs pénzem, se munkahelyem, azt se tudom mihez kezdjek az életben. Nagyon szégyelem magam miatta, de eddig még nem dolgoztam sehol, egy éves munkaügyis tanfolyamon voltam még érettségi mellett, de annyi.

A munkakereséssel egyébként is bajban vagyok, elég nehéz elmagyarázni. Nagyon félek az egésztől valamiért, egyedül kilépni a nagyvilágba...

És mielőtt valaki mondaná, nem vagyok lusta, anyám vállalkozásában annyit segítek amennyit csak tudok, viszont ebből egyenlőre nincs bevétel.

Egyre jobban el vagyok keseredve, párkapcsolatom még nem volt, barátom nagyon kevés van, szinte minden napom a négy fal között telik, mindent összevetve az egész életem egy darab sz@r.

Sokszor vagyok depresszióhoz közeli állapotban, időnként az öngyilkosság is eszembe jut.

Tudom, hogy egyébként teli van ilyen kérdésekkel a gyakori, nem akarom magam sajnáltatni, de egyszerűen nincs kinek elmondanom. Nagyon érdekelne mások véleménye, esetleg aki kicsit magára ismer, aki hasonló helyzetben van/volt, mit tud hozzászólni, tanácsolni.

Köszönöm szépen, ha elolvastad!

2020. nov. 16. 01:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, csak három évvel idősebben (26F). Elpazaroltam 5 évet az egyetemen egy teljesen piacképtelen diplomára amivel nem lehet munkát találni. Az vigasztal hogy legalább az egyetem alatt jól éreztem magam, sokat buliztam és rengeteg haverom volt. De mióta végeztem, többnyire csak itthon ülök munka és pénz nélkül, az egyetemi haverjaimmal sem tartom már a kapcsolatot mert mindenki több 100km-re lakik és nem nagyon találkoznánk, meg amúgy is szégyellném előttük is hogy hónapok óta nem dolgozom. Abban a városban ahol lakom nincsen egyetlen barátom vagy ismerősöm sem, hosszú távú kapcsolatom sem volt még, nem is nézek ki valami jól. Lassan 2 év eltelik a végzés óta, ennek nagy részét munkanélküliként töltöttem, mindössze egy rövid fél éves munkaviszonyt tudok felmutatni. Ami nagyon zavar hogy volt csoporttársaim közül többen elhelyezkedtek irodai munkakörben, engem viszont sehova nem vesznek fel, az a fél éves munka is középszintű végzettséghez kötött fizikai jellegű volt. Nem nagyon tudom hogyan tovább, csak telnek az évek és nem haladok semmire, egyre kevesebb helyre is hívnak be most már (eddig azért 1-2 havonta behívtak egy-két helyre), lassan 40 éves leszek de már kb. vakvágányra futott az életem egyetlen rossz döntés (pályaválasztás) miatt. Engem nagyon elkeserít hogy szín ötös tanuló létemre ennyire gagyi szakot választottam, míg mások sokkal gyengébb eredményekkel elmentek nehezebb képzésekre és évek óta stabil jól fizető munkahelyük van..
2020. nov. 18. 08:54
 12/20 anonim ***** válasza:
23 évesen még nagyon fiatal vagy, majd ha 20 év múlva is itt tartasz, akkor már kicsit rosszabb a helyzet. Még semmiről nem vagy lekésve, meg különben is az élet nem versenyfutás. Vannak sikeres emberek is, akik idősebb korukban találták ki azt, ami siketessé tette őket és korodban még azt sem tudták, mihez kezdjenek.
2020. nov. 18. 09:17
 13/20 anonim ***** válasza:
45%

Én már feladtam az életemet.

22F

2020. nov. 18. 11:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok én is mint a kérdező, szülőknél élek 2 testvéremmel együtt, nemsokára 23 éves leszek és eddig volt egy egy hónapos munkahelyem, 2db diákmelós munkahelyem 1 hónapig és egy teljes munkaidős állásom 5-6 hónapig amit otthagytam, mert nem egy álom meló és kicsit messze is volt. Teljesen elkeserítő ez az egész állapot, hogy nem a szakmámban dolgozok pedig van 2db okj-s bizonyítványom, az egyik rendszergazda a másik pedig földmérő végzettséggel, amik elvileg keresett szakmák és még így se érzem magam bebiztosítva teljesen. A munkavállalást meg most egyenlőre lehetetlennek találom, mert önbizalmam nulla, szociális készségeim az elvárt követelmények alatt vannak.

Mellesleg nem volt még barátnőm és így nem is lesz, mert bátortalan vagyok még mindig. Én nekem már volt olyan, hogy belenyugodtam ebbe az egészbe, de aztán rá ébred az ember hogy igazából nem kéne mégse, mert az élet gyorsan eltelik.

Most jelenleg önfejlesztő könyveket olvasok, amiket hasznosnak találok. Soha nem fogom feladni, mert tudom hogy a fejlődés nem gyorsan következik be.

A kérdezőnek üzenem, hogy azért találod magad szánalmasnak, vesztesnek, mert nem látod, hogy előrébb jutottál volna az életben, pedig csak akaratra és elszántságra van szükség ahhoz valami eredményt felmutass, meg egy olyan elképzelésre, ami tisztán irányt mutat, hogy merre akarsz tovább haladni az életben. Igazából nem tartom magam szerencsétlenek pedig olyan vagyok, mint te és sokan szerintem irigykedve néznének ránk, hogy még a szülőkkel tervezzük a közös családi programokat, itt vagyunk tudunk mindennap beszélgetni egymással, ölelni a másikat.

Egyetlenegy hátránya van ennek is, hogyha barátnőm lenne akkor nem tudnék kettesben vele lenni.

2021. jún. 16. 11:02
 15/20 anonim ***** válasza:

#14 Keress egy jó pszichológust,nem olcsó de sokaknak segít,most pont én is nézegetem őket.

Jók ezek az önfejlesztő könyvek,csak legyen hozzá akarat és a való életben is próbáld ki azokat.

Olvasásnál fogly egy ceruzát és a lényeges részeket húzd alá,ezekután fogly egy füzetet és amit alá hútál írd ki,így a lényeg ott lesz a füzetben amit bármikor elő tudsz venni.🙂

2021. jún. 16. 13:12
 16/20 anonim ***** válasza:
#15 Nem biztos hogy segít.
2021. jún. 16. 15:04
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 De pár próbát megér azért,semmi sem biztos az életben sem.
2021. jún. 16. 20:03
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 Egyébként megfogadtam a tanácsodat és elkezdtem jegyzetet készíteni a lényegi dolgokról. Most egy hangoskönyvet hallgatok a szokásokkal, viselkedésváltozással kapcsolatosan, amihez készítek jegyzetet, hogyha szükség esetén elő kell vennem, akkor tudjak használni egy kész rendszert, amivel tudok tervezni. Legalább most már van elképzelésem valamelyest milyen irányba szeretnék tovább haladni :D

Nem fogok élni a pszichológusi segítséggel, mert úgy hiszem egyedül is megtudom oldani a problémáim...

2021. jún. 17. 23:05
 19/20 anonim ***** válasza:

#18 Ennek örülök,meglátod így könnyebb lesz.

Semmi probléma,ha te úgy érzed szembe tudsz vele szállni egyedül,akkor tedd azt,hajrá.

2021. jún. 17. 23:40
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
14-es! Alaposan böngészd végig az írásos szóról-szóra, de úgy mintha most olvasnád először és egy idegen írta volna. Tedd két csoportba a saját magadról szóló szavakat, mondatrészeket. Az egyik a pozitív, a másik a negatív csoport. Meg fogsz lepődni és fogod látni, hogy min kell dolgoznod. Hiszen az írásod Te magad vagy! Jó szórakozást!
2021. jún. 18. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!