Az alábbi youtubereknek mi a munkájuk?
Videózáson kívül!!!
Luckey
Nessaj
Dancsó Péter
Szirmai Gergely
Pamkutya (Béla, Pista)
Justvidman
Ancsa
Szerintem Dancsó, Szirmai és Pamkutya kerestek annyit, hogy biztosan nem dolgoznak alkalmazottként.
Merchandise, reklámok, stb.
Ha van eszük, akkor esetleg egyéb, független vállalkozásba is belevágtak.
Szerintem videózason kívül nincs munkájuk.
Minek,eleget keresnek YouTube-on is.
"már vállalkozók ők már megtehetik"
a vállalkozáshoz nem kell semmi, bárki indíthat vállalkozást, csak semmi értelme, ha nem tudsz vele plussz bevételt termelni.
a YouTubereknek mindenképp kell valamilyen vállalkozás, hogy a reklám, merchandise és egyéb szereplési bevételeiket ki tudják számlázni.
hogy ezeken a YouTube tevékenységükhöz kapcsolódó bevételeiken kívül más munkájuk, vagy egyéb üzleti tevékenységük is van-e, nehéz megmondani, ha ők nem beszélnek ezekről.
Dancsó pl. betársult az egyik influencer ügynökségbe (StarNetwork?), így nyilván valamilyen részesedése van az ügynökség bevételéből - ezáltal pedig az oda szerződött többi YouTuber által az ügynökségnek termelt bevételekből.
régebben emlegette, hogy (reklám?) filmeket is készített, azt nem tudom, hogy a YouTube-os videóin kívül csinál-e még ilyet, de valószínűnek tűnik.
Magyarósi Csabának pl. több blog és a vlogja mellett van egy Én menő lakásom lakberendező cége, amiről csak onnan tudunk, hogy szokott róla beszélni a videóiban, de simán lehet neki is, meg másoknak is akár több másik cége is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!