Tesztpozitív esetben mire számítsak?
Teszt pozitív lettem, a mintavételtől számított 10 nap most pénteken fog lejárni. Ma tudtam meg az eredményem.
Az érdekelne elsősorban, hogy mire kell számítani? Várni kell az ÁNTSZ hívására és számítani kell arra is, hogy küldik a piros papírt vagy ez már nem él?
Hétfőn már önszántamból is vissza mehetek dolgozni ha addigra nem jön hívás?
várd meg, amíg papíron kiküldik a határozatot (nem biztos, hogy így nevezik..), hogy mentesültél a karantén alól. addig ne mászkálj sehová.
30 ezer a büntetés
Az, hogy már 5 napja tünetmentes vagyok.
Mi baj lehetne belőle... Semmi, mi lenne?
Valamiből meg kell élni, nem lehet örökké itthon maradni.
Hát mivel lassan 3 hete, hogy megjelentek a tünetek így már nem.
Nem a semmiért van az a rendeletbe foglalva, hogy tesztvételtől számított 10 nap +3 nap tünetmentesség.
A 3 nap tünetmentesség meglesz, 10 nap meglesz.
1. Szólsz a háziorvosodnak, hogy tünetmentes vagy
2. A háziorvos emailt küld az ÁNTSZ-nek, hogy tünetmentes vagy és oldja fel a karanténod
3. Meg fog keresni az ÁNTSZ telefonon, ha eddig nem tette, berögzítik az adataidat
4. Az ÁNTSZ email-t fog neked küldeni a feloldó határozatról. A következő naptól nem vagy karanténban.
Mire az ÁNTSZ jelentkezik, addigra le is jár a karanténod. Én ezt tapasztaltam, plusz a környezetemben is mindenkinél ez volt. Ellenőrizni senki nem ment.
A háziorvosodtól tudsz kérni igazolást, vagy pedig ismételd meg a tesztet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!