Mi az első 3 dolog, ami eszetekbe jut, ha a home office előnyeire kell gondolnotok?
-utazási idő megspórolása
-nincs vírus veszély
Több sajnos nem jut eszembe,én nagyon unatkoztam a tavaszi home office alatt.(Bár volt otthoni munkám is.)
Még szerencse,hogy bejárhattam heti egy két alkalommal.
1. akkor kakilok amikor akarok. Nekem komoly gond volt, hogy nem tudtam a munkahelyen wc-zni.
2. koncentráltabb és gördülékenyebb munka, mert nem akasztanak meg tízpercenként.
3. megspórolom a buszozást, ez felbecsülhetetlen.
1. Nem kell be- meg hazautazni, így megspórolódik az utazási idő, és költség - még bérlet esetén is, ugyanis ha úgy alakul, hogy a lejárta után jó ideig nem kell bkv-zak sehova (mert munkába menet kéne használjak minden nap, ha nincs biciklis idő), akkor eltologatva tudom mindig megvenni, ami legalább éves szinten spórolás.
2. Valamivel tovább alhatok reggel.
3. Nagyobb nyugi van, nincs 7 másik ember, meg átjáróház a szobában.
- Időtakarékosabb, nem kell minden reggel 2 órával munkaidő előtt kelni, hogy el tudjak készülni és beérni a munkahelyemre. A hazautat is megspórolom.
Akinek 5 perc a reggeli készülődés + 10 perc a munkahely, annak talán ez nem jelent sokat, de nálam igen. Hiába dolgozom csak napi nyolc órát, ha még három óra elmegy minden nap az életemből a bejárással.
- Nem kell csomó emberrel jópofizni minden nap. Nincs gondom egyébként a kollegáimmal, de a munkahely nem baráti klub, nem szocializálódni akarok, hanem a munkámat végezni. Introvertált személyiség vagyok egyébként is, ha tehetném, soha többet nem dolgoznék olyan helyen, ahol be kell járni egy zajos, emberekkel teli irodába.
- Esetek 90%-ában nincs annyi munkám, ami kitöltene napi 8 órát, tehát az irodában ülve ilyenkor ezt elvesztegetett időnek érzem, míg otthon pl. addig főzök, berakok egy mosást, kiteregetek, vagy csak kényelmesen pihenek és megnézek egy részt mondjuk a kedvenc sorozatomból. :D
Hálistennek nekünk vírus előtt is engedélyezett volt heti két nap home office, vírus utánra meg heti hármat ígérgetnek, szóval azért így nem olyan rossz, de ami engem illet, szívesen maradnék akár teljes home officeban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!