Bemhetek csak úgy a templomba, hogy kérdezzek egyet s mást a paptól?
Leszögezem, nem vagyok vallásos. Életemben ha négyszer voltam templomban (egyszer ismerős esküvője, maradék három tanári fenyegetés a kötelező kiránduláson).
Hiszem, hogy létezhet természetfeletti, akár isten is... de a Bibliában nem hiszek. A templomokkal finoman kifejezve nem vagyok kibékülve. Isten nem kért templomokat, és ha létezik is jóságossága, és mindenhol ott van, miért kéne kicicomázva oda menni, ha a lélek számít, a hit. Na mindegy.
Őszintén szeretnék egy papot megkérdezni, hogy miért pap, miért hisz istenben, mi olyan történt, ami megadta a hitét, ami nem neveléshez kapcsolódó, hogy világ életében vitték templomba a szülei, és ezért papnak állt, és csak mert vitték, fix, hogy létezik. Ha úgy érzi, létezik, miből érzi ezt... Mondhatni, az életútját kérdezném, mi vezetett a papságig.
Nem ítélem el, aki vallásos, mert lehet, hogy nekik van igazuk és tényleg így, csak ez soha nem lesz bizonyítva, ahogy az én- és másik gondolat, elképzelés sem, hacsak le nem száll valami égi teremtmény, aminek igen csekély esélye van.
Dehogy. Misére egyébként se mennék. Nem tudom, meddig tart egy mise, de ha rosszabbik esetben akkor érnék oda, megvárnám, míg vége, aztán egyedül lesz a pap. Vagy legalábbis megkérdezem, mikor tudna időt szakítani.
Köszönöm a válaszokat, ment a pipa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!