Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Bemhetek csak úgy a templomba,...

Bemhetek csak úgy a templomba, hogy kérdezzek egyet s mást a paptól?

Figyelt kérdés

Leszögezem, nem vagyok vallásos. Életemben ha négyszer voltam templomban (egyszer ismerős esküvője, maradék három tanári fenyegetés a kötelező kiránduláson).

Hiszem, hogy létezhet természetfeletti, akár isten is... de a Bibliában nem hiszek. A templomokkal finoman kifejezve nem vagyok kibékülve. Isten nem kért templomokat, és ha létezik is jóságossága, és mindenhol ott van, miért kéne kicicomázva oda menni, ha a lélek számít, a hit. Na mindegy.

Őszintén szeretnék egy papot megkérdezni, hogy miért pap, miért hisz istenben, mi olyan történt, ami megadta a hitét, ami nem neveléshez kapcsolódó, hogy világ életében vitték templomba a szülei, és ezért papnak állt, és csak mert vitték, fix, hogy létezik. Ha úgy érzi, létezik, miből érzi ezt... Mondhatni, az életútját kérdezném, mi vezetett a papságig.

Nem ítélem el, aki vallásos, mert lehet, hogy nekik van igazuk és tényleg így, csak ez soha nem lesz bizonyítva, ahogy az én- és másik gondolat, elképzelés sem, hacsak le nem száll valami égi teremtmény, aminek igen csekély esélye van.

2020. okt. 31. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bemehetsz kérdezni, igen
2020. okt. 31. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Bemehetsz, csak ne mise közben tedd.
2020. okt. 31. 22:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Dehogy. Misére egyébként se mennék. Nem tudom, meddig tart egy mise, de ha rosszabbik esetben akkor érnék oda, megvárnám, míg vége, aztán egyedül lesz a pap. Vagy legalábbis megkérdezem, mikor tudna időt szakítani.

Köszönöm a válaszokat, ment a pipa.

2020. okt. 31. 22:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem mehetsz,ezek még nem annyira provokatív kérdések egy pap számára.
2020. nov. 1. 07:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha érdekel a téma, ebbõl a videóból sokat tanulhatsz [link]
2020. nov. 1. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!