Akik az állandó téli időszámítás pártján állnak, őket nem zavarná, hogy április-májusban, valamint július végétől október közepéig sötét lenne, mire hazaérnének a munkából?
Augusztusban így is már este 8-kor sötétedik. Viszont a gyerekek kint lehetnek a játszón mit tudom én, fél 8-ig. Amikor futok a környékünkben, szoktam is látni.
Namost téli időszámítás esetén 7-kor sötétedne, a gyerekeknek hamarabb be kellene vonulniuk a szabadból zárt térbe, mellesleg én se látnám őket, mert nem tudnék munka után futni.
Nagyon sok szabadtéri sportot, kutyákkal bandázást, sétálást ellehetetlenítene vagy megnehezítene, ha este, délután korán sötétedne.
Én amúgy majd valamikor szeretnék kertet, amibe jó lenne néhány dísznövény, fűszernövény, paradicsom is. Hogyan gondozza ezt az ember, ha a munkaidő tart 17, 17:30-ig, a hazaút kb. 1 óra és már sötétedik is lassan....
Ráadásul a hajnali világos órákat átaludnánk. Tehát még kevésbé kelnénk és feküdnénk a nappal. A nap felkelne 3-kor, mi pedig 6-7-kor, a nap lemenne este fél 8-kor, mi pedig lefeküdnénk fél 11 - 11-kor. Ez jó?
"a kertet is fel lehet szerelni világítással."
A többlet villanyszámlát meg majd te fogod kifizetni a kérdezőnek?
Itteni válaszokból azt látom, hogy nagyon kevesen írják azt, hogy nekik kifejezetten jó a téli időszámítás.
Inkább a "nekem mindegy mert úgyis vmi nem átlagos beosztásba dolgozom" vagy a "az az eredeti" állítást fogalmazzák meg.
Én is megtartanám inkább az oraallitgatast, mert nyáron a francnak legyen már hajnal négykor világos, nem fogok felkelni úgyse munka előtt és a gyerekek sem...
Csupa szubjektív dolgot hoztál fel.
A nyári atallitas viseli meg az embereket nem maga az időszámítás, mégpedig azért mert hamarabb kell kelni. Nem azért mert sötétebb van.
Nekem pl jobb ha később lesz világos.
Most amíg bemegyek dolgozni pont mindegy hogy 2 hónapig nincs világosan. Délután meg igenis kell kint a világosság a legtöbb tevékenységhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!