Rohadt drága a lakhatás állítólag. Hogy milyenek az emberek? Nyilván ott is élnek s.eggfejek, és jófejek.
2020. okt. 24. 16:57
2/9 anonim válasza:
Milyenek az emberek attól függ te milyen ember vagy. Beszéled -e nyelvet, milyen szakmád van, északi vagy déli rész stb...
2020. okt. 24. 17:17
3/9 anonim válasza:
Mihez képest drága a lakhatás? Csekkoltad már otthon az árakat? Rotterdamban vagyok és kevesebbet fizetek itt mint Debrecenben fizettem és még nagyobb is a lakás. Amúgy jó itt élni, nekem bejön ez a sokszínűség, ami itt van. Ami az embereket illeti nullkilométeres magyar vendégmunkásként kvázi a szociális ranglétra legalján vagy mélyen a törökök, morokkóiak és surinamiak alatt, még a lengyelek sem állnak veled szóba. A törökök talán, ők kicsit pozitívabban állnak hozzánk mint az átlag, de van egy átlagos nem túl pozitív előítélet a magyarokkal szemben, hogy lusták, isznak, drogoznak, nem tartják tiszteletben mások kultúráját. Ha itteni magyarokkal vegyülsz rá is jössz, hogy nem véletlen alakult ki ez a kép rólunk. Ebből nehéz kitörni, de ha látják, hogy keményen dolgozol meg az átlag magyarnál értelmesebb vagy pl beszélsz nyelveket stb akkor egy idő után talán befogad az itteni "bevándorló társadalom" értelmesebb rétege. De ha sikerül ebből a legalja rétegből kitörni, meg főleg nem kezdesz helyi magyarokkal haverkodni, akkor egész kellemes hely.
2020. okt. 24. 17:20
4/9 anonim válasza:
3-as nagyjából elírta. Habár a Lengyelek megítélése rosszabb a magyaroknál. Szerintem. Angol a minimum de ha jó melót szeretnél akkor hollandul meg kell tanulni. És Rotterdamtól csak északra orientálódni. Német határ környékén nekem csak rossz tapasztalatom van. De ez lehet egyedi eset.
2020. okt. 24. 17:34
5/9 anonim válasza:
4
Azért nem mondanám. A lengyeleket sokszor magasabb beosztásba pakolják egyből, mert ők eleve úgy jönnek ki hogy beszélnek hollandul, meg a folyékony angol náluk alap. Itt sok magyar még angolul sem tud.
2020. okt. 24. 17:36
6/9 anonim válasza:
Nekem más a tapasztalatom, de lehet hogy mostanában változtak a dolgok.
Nem tudom milyen cégnél dolgozol, de nagyon kevés angolul folyékonyan beszélő lengyellel találkoztam az itt töltött 8 év alatt. De egyetértek a magyarok angol vagy német tudása szinte zéró. 10-ből 2 az arány aki kommunikálni tud.
2020. okt. 24. 17:43
7/9 anonim válasza:
#3 Rotterdamban hol és mennyiért vettél ki lakást? 800 EUR alatt semmi sincs és ehhez már szerencse is kell.
A migri téma: Én is azt vettem észre hogy az északi keletieket (lengyel, litván, észt) valamiért jobban preferálják mint a délieket.
Az emberek jófejek de a legendás holland tolerancia egy félreértés. Nyitnak feléd, mosolyognak amíg nem zavarod a köreiket. Amint valami kelletlenséget okozol ami megfelel a sztereotípiának megkapod szűretlenül amit gondolnak rólad. Mondjuk ez ok. Ha nem parasztkodik valaki simán elvan.
2020. okt. 25. 09:00
8/9 anonim válasza:
Én ugyan nem élek Hollandiában (még), de egyvalamit megtanultam kérdező. Mégpedig azt, hogy nem gyakori kérdéseken vagy Facebook csoportokban tájékozódjak. Amikor először költöztem külföldre akkor sokkal jobban éreztem magam, amikor feladtam azt, hogy ezekben a csoportokban olvasgassak. Nem azt mondom, hogy semmi igazság nincs bennük, de sokkal jobban jársz, ha te saját magad alakítod ki a véleményedet az ottani életről. A hivatalos ügyintézésről meg kormányoldalakon tudsz tájékozódni. :)
2020. okt. 27. 16:15
9/9 A kérdező kommentje:
8# Akkor mire való ez az oldal? Nem arra hogy kérdéseket tegyen fel valaki?
Ha nem tudsz rendes választ adni,akkor ne kommentelgess! Köszi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!