Mi ez az előíteletesség, miért kell úgy kezelni a másikat, mint egy leprást, aki meg akar ölni minket?
Azt vettem észre, hogy az emberek úgy tekintenek a másikra, mint egy leprásra, aki szándékosan meg akarná ölni őket.
Ez a fajta megnyilvánulás előítéletes és kirekesztő (majdhogynem rasszista), hiszen egészséges emberekre fogják rá, hogy vírushordozó lehet.
Ha egy teljesen egészséges ember nem akar maszkot hordani vagy nem akarja magát beoltatni, rögtön rásütik a bélyeget, és alpári módon nyilatkoznak róla, holott egy a sokezerhez az esélye, hogy vírushordozó, de még akkor is csak a töredéke annak, hogy esetleg meg is fertőzhet másokat, de azt sem szándékosan. Ráadásul pont azoknak a legnagyobb a szájuk, akik a korábbi években sosem hordtak maszkot. Az emberek többsége teljesen egészséges, mégis úgy tekint a többség a másikra, mintha beteg lenne, csak azért, mert van köztük elenyésző számban pár ember, aki esetleg vírushordozó. Különben is, ha véd a maszk, meg majd az oltás, akkor akik hordják, beadatják, azokat megvédi, a többiekkel meg mit kell foglalkozni. De nem, most mindenkit egy kalap alá vesznek a rettegők, és úgy kezeik, mint egy gyilkost. Hova jutottunk, hol van a tisztelet a másik iránt, az ártatlanság vélelme? Miért nem lehet normálisan hozzáállni és a többség alapján ítélni? Csak azért mert egy magyar lop, még nem kell minden magyart tolvajnak tekinteni.
Már elnézést, de én nem tünetmentes vagyok, hanem egészséges!
Ez is az előítéletesség része, hogy így fogalmaztok. Mintha a feketékre azt mondanánk, hogy nigger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!