Mit csinálnál ha látnád, hogy valaki a boltba maszk nélkül eszi a péksütit?
Megette maszk nélkül a sütit majd kisétált. Előtte egy magyar csaj orrára nem húzta fel a maszkot, az egyik dolgozó meg lekiabálta, rá 3 percre kb. jött a ominózus "fiatal" közelébe nem ment az egy dolgozó sem.
Szóval szerintem nincs itt semmi rasszizmus, mert voltunk a boltba sokan pénztárnál és mindenki nézte szinte. Én direkt nem szólok, nem akarok a neten lenni, hogy "a rasszista neonáci beszólt a "fiatalank", hogy hordjon maszkot meg fizesse ki amit evett , de pénze sem volt a "fiatalnak" éhes volt a politikusok amúgy is többet lopnak az meg csak étel" valami ilyen járt a fejembe. Nyomasztó volt, nem jön így át, tudom.
#11: jól írod, "szerinted"
Szerintem meg nem ha úgyis kifizetem. Amíg a boltban nem írják ki és/vagy nem szól egyetlen eladó (tehát nem okoskodó másik vásárló) addig simán adok a gyerekemnek.
Soha nem etettem a gyerekemet a boltban, a bolt nem étterem!
Eleve a nevelés része, hogy megtanítjuk a gyereket az általános emberi normákra, hogy a boltban nem kezdünk zabálni.
Vannak szabályok és nem mindenki azt csinál és ott, ahol éppen eszébe jut, vagy rájön.
Az jó régen lehetett, manapság szerintem tisztában vannak vele, hogy nagyobb bukó emiatt csesztetni a vásárlókat. Pláne olyat aki amúgy ki is fizeti.
Ugyanis ha ilyen lenne persze elfogadnám, de az is biztos, hogy havi 100+ ezres nagyságú élelmiszer bevásárlásunk máshol intézném. Van közelben bőven választék.
Nem azt kell megmondani egy 4 éves gyereknek, hogy ne legyen éhes, hanem azt kell megmondani, hogy várjon 10 percet, míg kifizetjük és kint megeheti! Nekem is volt 4 éves a gyerek és ezt csak egyszer kellett neki elmondani. Ennyi idő alatt nem fog éhen halni és az önfegyelemre tanítás is a nevelés része.
De engem nem érdekel, hogy ki, hogy és milyenre neveli a gyerekét, az mindenkinek a saját sara, én erről így gondolkozom. (A másik milliókkal együtt, akik nem a boltban esznek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!