Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az egyetemen töltött évek...

Az egyetemen töltött évek beleszámítanak a nyugdíjba?

Figyelt kérdés

2020. okt. 12. 22:23
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

30: képzeld el, az egyik ismerősöm szintén így, közalkalmazottként a következőkkel szembesült az egyeztetési eljárás kezdetén:

30 évig egy egyetemen dolgozott, tanszéki munkatársként (nem oktató). A 30 év kb. közepén hiányzott neki 7 év (!!!!!). Holott se az egyetemet nem integrálták, se a neve nem változott, se más változás nem történt.... Persze aztán elismerték, csak elég meglepő volt, hogy mekkora kupleráj lehetett a nyugdíjnyilvántartónál a rendszerváltás előtti időszakban...

2020. okt. 14. 10:23
 32/35 anonim ***** válasza:
Most már én sem lepődök meg ezek után, akkor meglepődtünk, az állami szektortól nem ezt várnánk, de még ott is vannak ilyen fekete lyukak. :-)
2020. okt. 14. 10:26
 33/35 anonim ***** válasza:
#31: Valószínűleg nagyobb volt a rend, mint a rendszerváltás után. Én még dolgoztam teljesen papíralapú nyilvántartásokkal, amikor odakerültem, bár már az is a rendszerváltás után volt. Sajnos a munkáltatók adatszolgáltatási fegyelme nem volt megfelelő, többezer nyugdíjigény elbírálásával a hátam mögött merem ezt kijelenteni. Láttam, amit láttam... Manapság valószínűleg sokkal gázabb a helyzet feldolgozás terén, mivel már az összes régi szakember vagy nyugdíjba ment, vagy a két évvel ezelőtti nagy leépítés során őket rúgták ki (személyes tapasztalat, 15-22-25 évnyi múlttal küldtek el hármunkat, az alig 1 éve felvett dilettáns maradhatott; tény, hogy ő jó elvtárs volt, mi meg nem igazán, ráadsául mi értettünk is a munkánkhoz). Sajnálom azokat, kiknek most állapítják meg a nyugdíjukat. Bele sem merek gondolni, mennyi fals határozat születik.
2020. okt. 14. 16:32
 34/35 anonim ***** válasza:
33: rendszerváltás ELŐTTI hét év hiányzott...
2020. okt. 14. 19:28
 35/35 anonim ***** válasza:
Az sajnos gyakori, arra az időszakra jellemző volt. Közszférában volt olyan terület, ahol nem volt kötelező adatszolgáltatás. Ezek igazolása viszont nagyon egyszerű, mert eleve a munkakönyvből elfogadható 1992.06.30-áig (07.01-jétől szüntették meg), valamint a közsszolgálati igazolás teljesen elfogadható dokumentum.
2020. okt. 14. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!