Az egyetemen töltött évek beleszámítanak a nyugdíjba?
Kérdező, most felesleges ezen aggódnod, nagyon fiatal vagy még. Én most frissítettem az önéletrajzomat, fura volt szembesülni vele, hogy közel 15 éve dolgozom, pedig olyan, mint hogyha tegnap kezdtem volna. Én nem tervezek a sulival, ha addig változtatnak ezen, örülni fogok neki, de addig is igyekszem úgy eltölteni az éveimet, hogy olyan munkát végezzek, ami nem nyűg, ha megrekedek valahol, és azon a ponton (akár munkakör, akár cég) nem tudok javítani, akkor továbblépek.
Anyámnak elvileg ennek a hónapnak a végéig küldik ki a nyugdíjhivataltól, hogy mikor mehet nyugdíjba, párszor már elszámolták, úgyhogy többször kellett visszamenni dokumentumokkal újraszámolni. Neki sem biztos, hogy beleszámít a főiskola, pedig ő előtte dolgozott teljes állásban, most majd kiderül, mert most már elvileg tényleg minden infó megvolt. Ő 40 évvel akar nyugdíjba menni, de a nyugdíjkorhatárhoz is csak pár éve van, ezt a pár évet tudná lefaragni, ha megvan a 40 évhez a szolgálati idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!