Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az egyetemen töltött évek...

Az egyetemen töltött évek beleszámítanak a nyugdíjba?

Figyelt kérdés

2020. okt. 12. 22:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
De fasza, ezt én sem tudtam.
2020. okt. 12. 22:50
 12/35 A kérdező kommentje:
Idén végeztem az egyetemen. De akkor ebből kicsúsztam bőven.
2020. okt. 12. 23:23
 13/35 anonim ***** válasza:
Addig még módosíthatnak jogszabályt, egyelőre neked nem számít bele. Esetleg ha munka mellett tanulsz.
2020. okt. 12. 23:33
 14/35 anonim ***** válasza:
30%
De hát nem alap, hogy ledolgozott évek számítanak munkaviszonynak? Aki egyetemista (és nem dolgozik mellette), az nem fizet nyugdíjjárulékot, ergo szolgálati időnek sem számít az 5 év.
2020. okt. 13. 11:21
 15/35 A kérdező kommentje:
Régen meg számított. Akkor ne baszogassuk már egymást. Mintha én tehetnék róla...
2020. okt. 13. 12:08
 16/35 anonim ***** válasza:
24%
Azt próbáld megérteni, hogy akkor még más törvények voltak érvényben, és muszáj volt azt alkalmazni! Nem lehet törvénytelenséget elkövetni!
2020. okt. 13. 14:08
 17/35 A kérdező kommentje:
Én megértem te idióta. Erről szó sincs. Jézusom, mennyi fogyatékos van itt...
2020. okt. 13. 20:31
 18/35 anonim ***** válasza:
53%
Neked mi a fene bajod van?
2020. okt. 13. 22:01
 19/35 anonim ***** válasza:

Kérdező, most felesleges ezen aggódnod, nagyon fiatal vagy még. Én most frissítettem az önéletrajzomat, fura volt szembesülni vele, hogy közel 15 éve dolgozom, pedig olyan, mint hogyha tegnap kezdtem volna. Én nem tervezek a sulival, ha addig változtatnak ezen, örülni fogok neki, de addig is igyekszem úgy eltölteni az éveimet, hogy olyan munkát végezzek, ami nem nyűg, ha megrekedek valahol, és azon a ponton (akár munkakör, akár cég) nem tudok javítani, akkor továbblépek.

Anyámnak elvileg ennek a hónapnak a végéig küldik ki a nyugdíjhivataltól, hogy mikor mehet nyugdíjba, párszor már elszámolták, úgyhogy többször kellett visszamenni dokumentumokkal újraszámolni. Neki sem biztos, hogy beleszámít a főiskola, pedig ő előtte dolgozott teljes állásban, most majd kiderül, mert most már elvileg tényleg minden infó megvolt. Ő 40 évvel akar nyugdíjba menni, de a nyugdíjkorhatárhoz is csak pár éve van, ezt a pár évet tudná lefaragni, ha megvan a 40 évhez a szolgálati idő.

2020. okt. 13. 22:10
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
"nyuszika, b+ a fűnyíródat" tünet... :-D
2020. okt. 13. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!