Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sörtől lehet valaki alkoholista?

Sörtől lehet valaki alkoholista?

Figyelt kérdés

Nem iszok semmi töményet, bort se, csak sört.

Mennyiség: 2-3 naponta esténként 3-4 sör.

Szerintetek ebből lehet függőség?

2020. okt. 11. 16:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha minden este megiszol 1 doboz sört, és az már szokássá vált, a mindennapjaid részét képezi, akkor bizony alkoholizmusról van szó. Az alkoholista nem azt jelenti, hogy minden áldott nap az árokban köt ki, a hangsúly a rendszerességen van. Nyílván az alkoholizmuson belül is vannak fokozatok, ugyanúgy, mint a testsúlynál. Súlyfelesleg szempontjából lényegtelen (persze nyilván nem, de példának jó), hogy 10 kg van rajta, így túlsúlyos vagy, vagy 40 kg plusz van rajtad, és elhízott vagy. Mindkettő a súlyfelesleg kategóriába tartozik. Ezt le lehet vetíteni az alkoholizmusra is.
2020. okt. 27. 18:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Es aki ritkábban iszik,és akkor 2 sör v két feles után már vagy nem tud megállni?Én nem tudom eldönteni,mennyit iszik a férjem,mert szerintem hamar kiuti,és meglátszik a szemén,nem forog a nyelve,es bamba?

Akkor ö nem alkoholista,mert nem mindennap iszik?

Én nem érzem szukségét,hogy igyak,anélkul is jokedvem tud lenni,és ha iszom ,se oldodnak meg a gondok,..

De a férjem idonként berug..ha nem haragudnék,és veszekednék vele,szerintem még gyakrabban tenné,ha szabad kezet kapna.

2020. nov. 17. 05:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!