Mi értelme volt a márciusi otthon maradásnak?
A "semmit nem jelentenek" szerintem nem igaz. Utána néztem a porbolyi balesetnek, 12 halott ami szörnyű tragédia de nem fog kiugró értéket eredményezni.
A közúti közlekedésnek sajnos van egy állandó kockázata, mint ahogy a betegségeknek is, tehát ha nem változik szignifikansan a halálozások száma akkor nem biztos hogy a belépő új tényező (pl korona jelen esetben) jelentős hatással bír.
De igazad van hogy a statisztikahoz és a számadatok elemzesehez kritikusan állsz.
leszűkítheted egy napra a 92-93-as halálozást, akkor is előfordulhat, hogy 12 halott ellenére az előző évben több volt azon a napon. Mégsem teszi meg nem történtté a tragédiát.
Ami nem mérhető, hogy a vírus nélkül adott személy meddig élhetett volna még.
Igen de az éves halálozási adat nem is az egyes személyekről szól. Hanem arról hogy a nepessegszam változásait nyomon kövessük. Egy haborunak érzékelhető nyoma van. Egy polio járványnak nyoma van. A koronavirusnak egyelőre nincs. Ez jó hír!
Tehát ha évente 300 ember meghal közúti balesetben, az nem kirívó. Nyilván ha az én családom hal meg az személyesen tragedia, hisz még élhettek volna 60 évet.
Hát ugyanazt írtam én is utolsó! Hogy ha veled történik az szörnyűség, de nem indokolja hogy egészséges egyenként rettegj meg hónapokra kijárási korlátok legyenek.
Az kozuti közlekedés sokkal veszélyesebb most néztem utána éves szinten kb 600 halálos baleset van, mégis mindenki beül az autóba.
Én értem, hogy mit mondasz, de ha tudsz vezetni, akkor el tudsz kerülni néhány rizikós dolgot, a vírus ellen meg csak a szerencsétlen maszkoddal meg a kézfertőtlenítővel tudsz csak védekezni. Meg a kocsiban van biztonsági öv, légzsák. Ja, és a legfontosabb, autóba ülni nem kötelező.
16 nincs ellentmondás köztünk. Sehol sem írtam hogy ne hordj maszkot vagy ne moss kezet. :) Nem is buzdítok ilyesmire senkit.
Én csak arra celoztam hogy a számok szerint valószínűleg nem halnak meg többen a koronavirusban mint az eddigi vírusos járványos megbetegedesekben.
Ezzel együtt kiemelten fontos hogy a kockázati csoportba tartozók kiemelten figyeljenek magukra! Mint ahogy az autóba üléshez is bekapcsoljuk a biztonsági övet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!