Mi értelme volt a márciusi otthon maradásnak?
Elvileg az volt az értelme, hogy az egészségügy fel tudjon készülni a betegek tömeges megjelenésére és ellátására. Az, hogy ez mennyire sikerült, a következő hónapokban lesz látható. Ezen kívül az volt még az értelme a tavaszi nagy leállásnak, hogy
szépen leestek a részvényárak és Kína be tudott vásárolni rendesen belőlük.Meg hogy volt időm kijárni horgászni.
Szerintem tomegpszichologiai oka volt.
Voltak hangadó csoportok akik követelték is az iskolabezarast. Az egész közvélemény valami drasztikust várt el.
Ha megnézed mindenkinek elege is lett, ezért most csak a maszk van.
Ertekme az elovigyazatossag volt. Elotte szerintem senki nem hallott olyanrol, hogy egy 10 millios varost teljes karanten ala helyeznek csak a zombi es egyeb fertozeses filmekben...
Ismerve a SARS es MERS halalozasi ratajat nem csoda ha Kina bepanikolt es latva a virus hihettelen jo szetszorodasat a vilagban mindenki behuzta a kezifeket. Vagy kerdezi te mit tettel volna hasonlo esetben, ha felelos vezeto lennel es x millio lakosu orszag eseteben annyit tudnal, hogy ennek a koronavirusnak az elodjei 8-30 %os halalozasi ratat mutattak, szar az eüd (meg maszk sincs elegendo, nemhogy korhazi agy es lelegeztetogep es hozza szemelyzet) es a lakossag minimum egy tizede legalabb egykronikus betegseggel bir nem beszelve a rakos halandosag vezeto helyerol. Mindekozben fontos az imazsod es a megmentem a nepemet is. Bezarsz.
Es igyekszel mindent beszerezni. Hogy utana ha ujra ilyen tortenne akkor felkeszultebb legyel.
Igen persze a virusrol se tudtak eleget es azota tobbet tudunk, de ugy erzem a jobb felni mint megijedni sokkal mgfelelobb taktika a tuleleshez, mint a kockazatvallalas.
Persze ketfelet kiprobalni nem lehet, igy soha nem lesz osszehasonlitasi alapunk. Az olaszok peldajat latva en szemely szerint orultem a bezarasnak (megha mentalisan rohadtul meg is viselt es teljesen leirtam a hazai oktatast).
Én ma néztem meg a KSH adatait, és 2020 első félévében csökkent a halálozások száma a tavalyi adatokhoz képest.
Kíváncsi leszek majd a teljes évre.
7, ha 93-ban kevesebben haltak meg, mint 92-ben, akkor Pörbölyben nem volt tragédia?
A halálozási számok semmit nem jelentenek magukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!