"Aki tudja csinálja,aki nem,az tanítja." Egyetértesz ezzel a mondással?
Van akire igaz, van akire nem.
Találkoztam olyan tanárral is, akinek a valós gyakorlati szakmához nem sok köze volt, meg olyannal is, akiknek a tanítás csak ilyen hobbi másodállás volt, közben százmilliós pénzforgalmú cége volt a szakmában.
Szerintem túl szimplifikált, legtöbb esetben nem igaz mondás, ami jól hangzik.
Pl.: Általános iskolás, gimnáziumi tanárokra egyátalán nem igaz.
Egyetemen sem igaz, sőt BMEn tanáraimtól sokszor hallom, hogy X nagy céggel, Y nagy céggel stb... milyen óriási nagy közreműködéseket csináltak és milyen rendszeretek terveztek nekik meg implementáltak stb...
Plusz kb mindenki aktívan dolgozik valamilyen kutatásban.
4:
Általános iskolai, gimnáziumi tanárokra definíció szerint nem igaz, mert nekik a szakmájuk a tanár. De áttételesen sok esetben lehet igaz, hiszen pl. rengeteg olyan tanárt ismerek, akit nem vettek fel jogra, ezért magyartanárnak ment, vagy legjobb barátom bár nem hülye hozzá, de egy percet sem dolgozott informatikus diplomával a versenyszférában, mamahotelban lébecolt, majd egyszer csak kapott egy alkalmon, és elkezdett középiskolában tanítani (tanár végzettséget utólag szerzi).
Igen, az egyetemi oktatók jó része dolgozik projektmunkákban, meg kutatnak is, de annak komolyságát nem tudod bemondásra megítélni. A legtöbb esetben nem tartoznak a szakma élvonalába. A BME és az ELTE az átlagnál ilyen szempontnból jobb, mert tényleg viszonylag sok céggel van kapcsolatuk, a vidéki egyetemeken ennél sokkal rosszabb a helyzet.
99%-ban egyetértek.
Lassan az összes magyar „egyetem” kikerül a TOP1000-ből, szóval a magyar doktorprofesszorok többsége sem végez – illetve tudás híján nem is tud végezni – érdemi munkát.
Köszönöm a válaszokat.
Nos,én elsősorban teljesen általánosan értettem a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!