Ha valaki egyetemre jár egy adott szakra, mennyire fontos, hogy tudjon beszélgetni másokkal a szak témájáról?
#1 huh elég dedósak a csoporttársaid...
Mi nem sokat beszélgettünk a sulis dolgokról amúgy.
hu, én nem is tudtam volna elvégezni a szakomat, ha nem beszéltünk volna tananyagról az évfolyamtársaimmal. nyilván másról is beszélünk, de a tananyag, órák, tanárok, feladatok olyan közös pont ami mindenkit érdekel és aktuális. a családom nem is érti meg annyira, amikor egyes tárgyakról beszélek
#1 szívás lehet neked :/ nálunk szerencsére nem így van
Nem az a lényeg, hogy kinézik-e.
Azért kell, hogy tudjon beszélni róla, mert ez lesz a szakmája, kell hogy tájékozódjon, eszmét cseréljen stb. Különben lesz egy statikus elméleti tudása, de jó szakember nem lesz.
Pont erre gondoltam, amit #5 írt.
Ezért (is) jó a levelező MSc, ott eg ilyen mentalitású ember lubickolhat és rengeteg pluszt szedhet fel. Én is így voltam, csak mérnök + közgáz diplomával
Jó vicc. Nyilván van olyan, hogy az ember jobb híján arról diskurál, de én is csomó dologból kimaradok, mert nem érdekel és nem is értem. És mások is így vannak vele. Én egyébként mérnökinformatikus vagyok, az évfolyamtársaim közül mindig más bagázs kezd el olyan dolgokról beszélni, amiről életemben nem hallottam (mindenféle technológia, amivel néhány cég dolgozik csak) vagy pedig elkezdenek szerveres témákat tolni, ami nekem ugyanúgy idegen. Ilyenkor kidumálják magukat, aztán visszatérünk a normális dolgokhoz. Korábban jártam egy másik szakra, ott konkrétan még ahhoz is hülyék voltak az emberek, amit tanultak azon a szakon... Eleve kerültem őket, mert jó alaposan összehordta a szemetet a szél mesterképzés ellenére. Szóval nem általánosítható.
Viszont a tantárgyainkról mindig is sokat beszéltünk. Ahhoz azért csak hozzá tudsz szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!