Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mégis miért kellett egy...

Mégis miért kellett egy ekkora szenny mesekönyvet egyáltalán létrehozni?

Figyelt kérdés

Óvodás a kisfiam és a kislányom is. Kis csoportosak. Idén mentek először oviba.

Fejlődésben van a szervezetük. Azt sem tudják, hogy mi hogy működik, miért olyan a testük amilyen, miért más a kislányé, miért más a kisfiúé... Odalent például...

Nagyon nem tesz jót, ha egy ilyen ferde hajlamú nagyon durva szélsőségeket istenítő "mesekönyvet" etetnek be szerencsétlen gyerekeknek. Beteg aki azt kitalálta!

És ezzel nagyon nem vagyok egyedül! Facebook csoportban egy rövid meetinget tartottunk a Süni csoportba járók szüleivel.

Egyhangúlag megszavaztuk, hogy azt a könyvet TILOS behozni az óvodába, vagy netán felolvasni belőle.

Az óvónéniktől megtudtuk, hogy az egész óvodában csak 2 olyan szülő volt aki engedte volna, így tiltott könyvnek kiáltottuk ki.

Nem azt mondom, hogy nem szabad elfogadni, hogy valaki meleg. Szíve joga.

De az, hogy így ráerőszakolják a többi emberre ezt a kényszerített elfogadást, na az tűrhetetlen.

Majd megnézhetik a gyermekeim, hogy milyenek amikor fejlődésük végetért. És egészséges, normális gyerek lesz belőlük!

2020. okt. 6. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 Lena7 ***** válasza:
71%

Kedves 33-mas!

Mért kell ilyen ellenségesen írni ?

Nem értem, hogy mért nem lehet szépen normálisan fogalmazni és mért kell személyeskedni.

Egy gyerek nem ettől lesz "dilis". Ha valaki "dilis" akkor mentálidan beteg valamilyen szinten.

De attól még, hogy valaki meleg/meleg témájú könyveket olvas fel a gyerekének, attól még az a gyerek EGÉSZSÉGES LESZ.

És mi az, hogy az ilyen szülőt arcon vágná ??

Mi köze van hozzá, hogy mit olvas fel a gyerekének/hogy neveli őt ? 🤔

Mert szerintem semmi🙃

2020. okt. 6. 21:24
 42/66 anonim ***** válasza:
86%
40-es, vagy nincs gyereked, vagy naiv vagy. Egy gyerek kíváncsi. Ma már ott van az orra előtt az internet. Előbb tud kezelni egy okos kütyüt, mint kézzel írni. Tilthatod otthon, de az oviban, iskolában ott vannak a társai. Ráadásul nem kell internet, hogy kíváncsi legyen a testére, vagy megkérdezze, hogy hogyan lesz a kisbaba. Persze, egy 5 évesnek nem kell részletezni, hogy milyen pózban fogant, vagy hogy esetleg kiszakadt a gumi, de ha azt hiszed, a gólya elég, nagyon meg fogsz lepődni.
2020. okt. 7. 03:06
 43/66 anonim ***** válasza:
17%

Miféle torz, elfajzott világban élünk, hogy egyáltalán magyarázni kell azt, miért NE adjanak kisgyerekeknek homoszexuális propagandát?!

Vannak alapvető dolgok, amiket egyszerűen NEM TESZÜNK MEG A GYEREKKEL!

Egészséges fehér magyar felnőtt embert kell belőlük nevelni. Az én lányom ne legyen leszbikus, ne érdeklődjön szexuálisan a niggerek a cigányok és más egyéb "fajok" iránt. Ne legyen "transz"akármi se, és ne legyen valami félresikerült feminista karrierista nőstényrobot se. És persze ne legyen valami ócska" modern gondolkodású nő" azaz ri ba n c se.

Legyen normális, egyenes(!) magyar nő, aki normális családot alapít a jövőben egy normális fehér magyar férfival.

Én ezt akarom, mert ez a normális. Hogy ezt ki dönti el?

Majd ÉN eldöntöm! És ellenségnek tekintek mindenkit, aki ez ellen a cél ellen próbál intézkedni.

2020. okt. 7. 06:30
 44/66 Micimacko67 ***** válasza:
97%

Kérdező, mi a véleményed a "klasszikus" mesékben olvasható erőszakról, horrorisztikus elemekről?

Ezek nem lehetnek ártalmasak egy kisgyermek számára?

2020. okt. 7. 06:47
 45/66 Micimacko67 ***** válasza:
83%
43-as, mit csinálsz majd akkor ha nem az elvárásaid szerint viselkedik majd a lányod?
2020. okt. 7. 06:57
 46/66 anonim ***** válasza:
11%

Nem vagyok prüd, nem vagyok maradi és a melegekkel sincs bajom, de azt gondolom, egy dolog az elfogadás és egy másik dolog a rátukmálás. Diszkréten kellene ezt a dolgot kezelni, ha nem is szégyenkezve, de nem is úgy beállítani, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Felőlem felvállalhatják, de kinek mi köze hozzá? Mi köze hozzá a kisgyereknek?

Még jó, hogy a pedofíliával és egyébb ferdehajlamúakkal nem olyan elfogadók, hogy reklámozzák.

2020. okt. 7. 08:51
 47/66 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom most végigolvasni a válaszokat, majd később talán lesz időm, bocsi ha már megkérdezték, de:

Kérdező! Elárulnád kérlek, hogy szerinted mi a baj egy olyan mesekönyvvel, amiben vannak idős, örökbefogadott, etnikumhoz tartozó, testi fogyatékossággal vagy szokatlan fizikai adottságokkal élő szereplők? Mi a gond ezekkel a csoportokkal? Miért lenne baj, ha a gyermeked tudna róla hogy vannak ilyen emberek, és esetleg el is fogadná őket? Miért káros ez?

Köszönöm, ha megválaszolod.

2020. okt. 7. 08:55
 48/66 anonim ***** válasza:
16%

#41 - #42

"Ma már ott van az orra előtt az internet. Előbb tud kezelni egy okos kütyüt, mint kézzel írni."

NA EZ A BAJ! Ezért van annyi zombi gyerek, mert a szülőnek luxus leülni a gyerekével társasozni, mesét olvasni, játszani vele, ehelyett odaadja a kezébe a telefont, tabletet, vagy leülteti a gép elé. A gyerek fejlődésében ezek mind károsak. Rengeteg negatív sugárzás éri ilyenkor a gyereket, és már pici korban függővé teszik őket.

Igen, még nincs gyerekem, de nem fogok zombit nevelni belőle. Nem fogom a kezébe adni a telefonomat és nem fogom leültetni 7 éves kora előtt egyedül a gép elé. Csakis velem. Majd ha az iskolában elkezdni az informatikát oktatni, na, akkor ül majd le a gép elé egyedül, addig nem.

Egy általános iskolásnak se való okostelefont adni. Minek? Kap egy butatelefont, hogy ha tényleg fontos valami, akkor elérhetőek legyünk, ennyi.

Minden a szülőn múlik! Ja, és szerintem te is felnőttél telefon és internet nélkül. Akkor ez miért lenne most más? Attól, hogy a világ egyre csak "fejlődik", mert ezt nem nevezném annak, attól a gyerekfejlődése ugyanolyan marad, nem lehet siettetni.

Látom az utcán a sok telefonfüggőt [link]

[link]

Egyes családok nem tudom, hogy minek csinálnak gyereket, ha egyszerűen nem foglalkoznak velük. Az anyuka mit csinál a játszótéren? A telefonját bámulja, ahelyett, hogy a gyerekével játszana!

Egy gyerek korai egyedfejlődésébe NEM FÉR bele az ilyen téma, mint a politika, vagy a homoszexualitás..stb. Tanulja meg később. Azért jó lenne megkérdezni erről a témáról több gyermekpszichológust, hogy na, vajon ők hogyan vélekednek.

A világ elkorcsosult, ma a legtöbb gyerek b..szadék, csak megcsinálják őket, mert KELL, de kevés az a szülő, aki foglalkozik is vele és HITELES MINTÁT TUD NEKI ADNI!

Pl: [link]

"Mi köze van hozzá, hogy mit olvas fel a gyerekének/hogy neveli őt ?"

Na, te se olvastál még pszichológiai könyveket. Nagyon is sok köze van hozzá. Olvass utána. Olvass előbb gyermekpszichológiai könyveket.

Nevelés: tudtad, hogy a gyerek 100%-ban leutánozza a szülők minden egyes mozdulatát? Bármit teszel, ugyanúgy fog viselkedni ő is, mint te.

Komolyan, és ti, meg a hozzátok hasonlóak, tényleg azt hiszitek, hogy teljesen rendben van, hogy felborítjuk a gyerek pszichés fejlődését ezzel a könyvvel pl.? Hisz még az alapvető dolgokat is nehezen emészti meg és ti még ilyen magasiskolai dologgal akarjátok traktálni?

Oké, csináljatok, amit akartok, majd később megisszátok a levét. Én szóltam!

2020. okt. 7. 09:10
 49/66 anonim ***** válasza:
40%

47: Alaptörvény, XVI. cikk...

XVI. cikk

(1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

(2) A szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést.

2020. okt. 7. 09:15
 50/66 anonim ***** válasza:
9%

"(2) A szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést."

Ezzel csak az a baj, hogy ha a szülői is sérült, "telefonzombi", akkor ugyanezt a sémát fogja továbbadni a gyerekének. Pl. munkatársam felesége állandóan posztol ki a gyerekeikről képeket, minden mozdulatról. Na, ez szerinted mennyire tesz jót a gyereknek? Az intim családi pillanatokról is több száz ember értesül.

A gyereknek is vannak jogaik, amit egyes szülők SEMMIBE vesznek!

2020. okt. 7. 09:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!