Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a legfontosabb lecke, amit...

Mi a legfontosabb lecke, amit az élettől tanultatok eddig?

Figyelt kérdés
2020. okt. 6. 18:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
20%
Sok mindent tanultam... Pl. önzőnek kell, lenni, ingyen nem dolgozunk, a nők után nem teperünk, nem nyalizunk, teperjenek ők.
2020. okt. 7. 00:13
 22/24 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem meg nincs minden élőlény létezésének előre megírt célja. Kapunk fizikai, szellemi adottságokat, abból kell valamit kihozni.

Az élete végéig ápolásra szoruló ember csak egy extrém példa volt tőlem, hogy miért nem értek veled egyet. De igazából mindegy is, nem fejten ki, mert azután a válaszom után már csak a lepontozás vár rám...

2020. okt. 7. 06:58
 23/24 anonim ***** válasza:
51%
22-essel értek egyet. Ezek a "célod van" dolgok csak ilyen kegyes hazugságok, hogy életben tartsák a társadalmat.
2020. okt. 7. 12:10
 24/24 anonim ***** válasza:
67%

22-es, (és az, aki úgy értelmezte az írásom, hogy szerintem minden előre meg van írva):

Szerintem az, hogy mindenki születik valamire, nem zárja ki azt, amit te (22-es) írtál.

Én sem úgy képzelem el, hogy a nagy Manitu vagy akárki előre megírja, hogy márpedig a Kis Pista gyári munkás lesz akaratától és adottságaitól függetlenül.

Ha tegyük fel, Kis Pista tehetséges a zenében, de sosem aknázta ki az adottságait vagy meg sem adatott neki a lehetőség, hogy kiaknázza azokat, akkor lehet, egész életében egy boldogtalan gyári munkás marad. De ettől még megkapta a megfelelő adottságokat az élettől, hogy teljesíthesse, amire született (pl.: a zenélésre). És természetesen megkapta az akadályokat is (pl.: szegénység), ahogy mindannyian megkapjuk a személyiségfejlődésünkhöz fontos "akadályokat".

Szerintem mindannyian születünk valamire, és bármi is legyen az, az összhangban van a velünkszületett pozitív és negatív adottságainkkal. Ennek ellenére sokan nem tudjuk úgymond beteljesíteni azt, amire "születtünk". Sokan sajnos el sem jutunk odáig, hogy rájöjjünk, miért vagyunk egyáltalán ezen a Földön.

Akárhogy is, az utolsó írásoddal (22-es) teljesen egyetértek.

2020. okt. 7. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!