Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet úgy bocsánatot...

Hogy lehet úgy bocsánatot kérni,hogy az rosszúl essen annak akitől bocsánatot kérnek?

Figyelt kérdés

nyilván nem olyanra gondolok,hogy: "bocs ba_dmeg"!

Hanem szépen szofisztikáltan,úgy hogy az valóban bocsánat kérés legyen,vagy legalabbis annak tűnjön.

2020. szept. 19. 18:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem egyszer úgy kértek bocsánatot, hogy elnézésemet kérte, hogyha bármikor megsértett, de haragudjak rá nyugodtan.
2020. szept. 19. 19:04
 2/11 Thunderfairy ***** válasza:
0%
Hát így ne akarj bocsánatott kérni.
2020. szept. 19. 19:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
"Bocsánatot szeretnék kérni, hogy azt mondtam rád, hogy idióta, amikor idióta voltál!"
2020. szept. 19. 20:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Elég a hangnemen változtatni.
2020. szept. 19. 20:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy nem kérsz ténylegesen bocsánatot, hanem gyakorlatilag csak azt mondod az illetőnek, hogy túlreagálta a dolgot, vagy épp magadat teszed meg áldozatnak.

Pl ahelyett, hogy azt mondanád, hogy "bocsánat, hogy nem hallgattalak végig, amikor beszélni szerettél volna velem" mondd, hogy "sajnálom, hogy úgy érezted, hogy megbántottalak, remélem legközelebb elkerülhetjük ezt a problémát úgy, hogy előre szólsz, ha beszélgetni szeretnél" - itt gyakorlatilag minden felelősséget a másikra hárítassz.

Vagy ahelyett, hogy azt mondanád, hogy "bocsánat, hogy olyan dolgot mondtam amivel megbántottalak" mondd, hogy "néha talán túl nyers vagyok, és sajnálom, hogy így reagáltál rá. Sok ember keverte már össze a stílusomat bunkósággal, de azt hittem, hogy te más leszel, ami az én hibám, szóval sajnálom."

Nem csak hogy nem vállalod a felelősséget, de belekényszeríted a másikat, hogy ő érezze magát szarul, és ő kérjen bocsánatot.

Jó lett volna ha konkrét szituációt írsz, de ezek a példák csak sablonok; ezek alapján fel tudsz építeni egy nem bocsánatkérő bocsánatkérést.. :D

2020. szept. 19. 20:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ahogy az 5-ös írta. Párom szokta ezt csinálni velem.

Például "Bocsánat, hogy félreértettél"

Nagyon bosszantó tud lenni, mert ezzel azt mondja, ő nem hibás, hanem én vagyok a hülye.

2020. szept. 19. 20:47
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm hasznosak.

Esetleg cselekvésre is van?

Amikor nem mondok valamit,hanem elrontok?

2020. szept. 20. 12:58
 8/11 anonim ***** válasza:

Most komolyan összezavartál!

Valakinek elrontottál valamijét és még te szeretnéd megalázni?

Na, erre nem tudok megoldást.

2020. szept. 20. 13:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Nyilván a másik a hibás, elvégre miért hagyta olyan helyen, hogy te el tudd rontani.
2020. szept. 20. 13:11
 10/11 anonim ***** válasza:
ha valakitől bocsánatot kell kérni,abban van a hiba, akitől bocsánatot kell kérni.ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét.
2020. okt. 16. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!