Szerintetek léteznek olyan emberek, akikkel soha semmilyen valóban pozitív dolog nem történik egész életükben?
Legalábbis csak nagyon ritkán. Én a valóban pozitív dolgokra azt értem, mikor a 0 kiindulóponttól elmozdul valami egy érezhetően pozitív irányba. Mondjuk elmegy egy szép nyaralásra, nyer/kap egy nagyobb összeget, stb.
Én nem hiszem, hogy pozitív dolognak számít az, ha valaki alapból hátrányból indul egy bizonyos heyzetben, és csak annyi pozitív dolog történik vele, hogy kevésbé lesz hátrányban,vagy legalább a 0-ra eljutott. Írok példát. Mondjuk balesetet szenved, de viszonylag enyhe sérülésekkel megússza. Esetleg betörnek hozzá és kirabolják, de nem lopják el az összes értékét.
Az utóbb említett szituációkat ti például tudjátok pozitívumként értékelni? Akikkel csak ilyen szintű dolgok történnek, azoknak egy pozitív, szerencsés élete van szerintetek? Mit gondoltok erről?
persze hogy van ilyen, nézd meg az afrikai gyerekmunkásokat, a bangladesi modern rabszolgákat.
itthon már ritkább, hogy valakivel semmi jó se történjen. inkább azt mondanám, hogy annyira elmerült az önsajnálatba, hogy nem képes észrevenni a jó dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!