Mennyi borravalót szokás adni?
Étel rendelésnél.
Hozzám egy szexi tetovált csaj hozta ma a pizzát és 3100 Ft volt és adtam neki 900 Ft borravalót.

Én 10%- ot szoktam adni! Tehát 300ft- ot adtam volna, max.400ft- ot.
A 900fz- ot túlzásnak tartom.

Ha gazdag vagy, nekem mindegy.
Altalaban par száz ft.

Ha semmi extrát nem nyújtott akkor minek adjak?
Megfizeti a munka adója,ha meg mégsem akkor minek dolgozik ott?

A legelterjedtebb a 10 % körüli borravaló. Ha kártyával fizetek (pl. benzinkút), akkor semmit. Étteremben, ha kártyával fizetek és a szerviz is benne van a cekkben, akkor semmit. Ha nincs benne, akkor fizetem a kártyával és készpénzben adok kb.10 %-ot.
Ahány ember, annyiféle borravaló.

Max akkor szoktam borravalót adni, ha jön az a szöveg, hogy "jaj, nem tudok visszaadni". Persze bepipàlom általában, hogy nagy pénzzel fogok fizetni, van 2000 forint nálam a pizza meg van 1890 :)
10-ből 9 esetben ez van, és mindig egy ronda, szemüveges, bunkó kopasz férfi hozzá a pizzát.

tíz százalék, vagy felfele kerekítek a következő papírpénzhez, attól függ melyik jön ki jobban.
amúgy meg ne legyünk álszentek, mindenki többet fizet tetszetős szolgáltatásért, én is hamarabb otthagyom az aprót egy jóképű pincérfiúnak, mint egy bunkó néninek...
(L)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!